27. PODELITEV PRIZNANJ ZSŠDI 2010

Gorica, Kulturni dom, 16.12.2010

Za zasluge na športnem področju

V okviru prireditve Naš športnik 2010, ki je bila v Kulturnem domu v Gorici, je Združenje slovenskih šporntih društev v Italiji izročilo priznanja najzaslužnejšim športnim delavcem in posebno priznanje za športno kariero.

Marjan Tomsič
Priznanje ZSŠDI bomo letos podelili Marjanu Tomsiču, ki je s svojim delom, prizadevnostjo in velikim čutom za organizacijo, znal vtisniti v sovodenjskih športnih krogih neizbrisen pečat. Navdušen nad nogometom, se je znal približati tudi odbojki in je zmogel, kljub nagrmadenemu delu na terenu, stopiti tudi na čelo Športnega društva Sovodnje in kot član izvršnega odbora ZSŠDI prinašati svoje izkušnje tudi v te sredine. Uspešno je pokrival tudi funkcijo občinskega odbornika za šport in temu svetu se nikakor ne zmore odtegniti niti danes, saj, kot predsednik, stoji na čelu ribiškega društva Vipava. Mladosten, dinamičen in vesten: pravi lik uspešnega športnega delavca.

Norči Zavadlav
Našemu športu je Norči Zavadlav zapisana tako rekoč z dušo in telesom in v galeriji osebnosti, ki so ustvarjali in še danes gradijo naš razgibani odbojkarski svet, predstavlja pravo odbojkarsko ikono. Bila je odlična odbojkarica; igrala je tudi v italijanski A ligi in še danes svoje izjemno bogate izkušnje prepričano – kot trener – preliva na mlade rodove. Naša nagrada pomeni poklon osebnosti, čigar ime je že danes močno zarisano v analih našega športa.

Nižja srednja šola Ivana Trinka
Nižja srednja šola Ivana Trinka iz Gorice je znana po tem, da je v svoji zgodovini že večkrat stala na stopničkah tako na deželnih kot meddeželnih in državnih šolskih odbojkarskih tekmovanjih. S svojimi nastopi se je proslavila tudi letos, kjer je z odličnim nastopom na državnem finalu v Rimu, osvojila končno 3. mesto. Gre za izjemen športni rezultat, ki je lahko v ponos tudi slovenskim odbojkarskim društvom, iz katerih izhajajo fantje, ki so sestavljali šolsko reprezentanco.

Športna kariera

Valentino Juretič
Prav gotovo je malokdo tako globoko zaverovan v svoj šport, kot je to naš nagrajenec Valentino Juretič. Na odbojkarska igrišča neprekinjeno stopa že več kot dvajset let in pri tem ga niso zmogle zaustaviti ne poškodbe, ki jih je staknil pri igranju, ne delovne obveznosti in niti skrb za družino. Nasprotno! Kot velik pristaš našega športa je Juretič tudi zelo izostren odbornik ter s svojimi nasveti in igralnimi usmeritvami veliko pripomore, da je tudi društvo, pri katerem igra, Naš prapor, še vedno pri trdnem zdravju.

Danilo Riolino
Po dvajsetih letih neprekinjenega igranja še ne kaže nikakršnih znakov utrujenosti in še manj naveličanosti! Gre za odbojkarja, ki je lep del svojega življenja, predvsem pa prostega časa, posvetil igri pod mrežo, kjer še danes – potem, ko se je že večkrat poizkusil tudi na državni ravni – uspešno igra v najvišji deželni ligi in je s svojim pristopom in zavzetostjo prav gotovo svetel zgled za vse mlajše odbojkarske rodove.