Pivka, 18.12.2003
20. skupno nagrajevanje Naš športnik

POSAMEZNIKI
1. Matej Černic
25-letni goriški odbojkar Matej Černic se je letos v Nemčiji zavihtel na evropski prestol v dresu italijanske državne reprezentance. Igralec prvoligaša iz Modene Kerakoll je bil med najbolj zaslužnimi za zmago v finalu proti Franciji. Še bolj učinkovito je igral na nedavnem svetovnem pokalu na Japonskem, kjer je Italija osvojila drugo mesto za svetovnim prvakom Brazilijo. Černic je bil na večini tekem član začetne postave in se je na Daljnem vzhodu dokončno uveljavil kot eden najboljših odbojkarjev Italije in najboljši slovenski odbojkar v Italiji.

2. Janko Brecelj
20-letni član Tržaškega pomorskega kluba Sirena je na področju športnega ribolova že nekaj let eden najboljših mladincev v Italiji. Na letošnjem italijanskem prvenstvu v Trstu s palico s pomola je bil drugi. V dresu državne reprezentance pa je letos osvojil zlato medaljo v ekipnem delu svetovnega prvenstva do 21 let na Danskem.

3. Jaro Furlani – Daniel Piculin
Mlada jadralca Tržaškega pomorskega kluba Sirena sta bila tudi letos v vrhu razreda 420. Na italijanski jakostni lestvici zasedata absolutno 3. mesto, med mladinci pa celo prvo. Na evropskem mladinskem prvenstvu v Atenah sta osvojila bronasto medaljo, na svetovnem mladinskem prvenstvu ISAF v Madieri na Portugalskem pa sta bila šesta. Dober veter jima želimo tudi zdaj, saj ju od 3. do 13. januarja čaka v Melbournu nastop na svetovnem članskem prvenstvu.

POSAMEZNICE
1. Tanja Romano
O Tanji Romano ne kaže izgubljati veliko besed. Za tekmovalko openskega Športnega društva Polet je bila letošnja sezona preprosto sijajna. V umetnostnem kotalkanju je osvojila naslove državne, evropske in svetovne prvakinje. Na svetovnem prvenstvu v argentinski prestolnici Buenos Aires je med članicami poleg kombinacijske medalje osvojila letos tudi prvo mesto v prostem programu in po soglasnem mnenju žirije in poznavalcev postregla z najboljšim ženskim nastopom vseh časov v tej športni disciplini.

2. Sandra Vitez
Šestnajstletna odbojkarica Športnega društva Kontovel je postala letos stalna članica italijanske kadetske reprezentance. Na evropskem prvenstvu v Zagrebu aprila meseca je Italija osvojila končno 2. mesto po porazu v finalu proti Hrvaški, na svetovnem prvenstvu do 18 let avgusta meseca v Wloclaweku na Poljskem pa so se “azzurre” prav tako okinčale s srebrno medaljo po porazu v finalu proti Kitajski. Na obeh prvenstvih je bila Vitezova eden od stebrov standardne šesterke, bila pa je tudi šesta na lestvici najboljših napadalk svetovnega prvenstva.

3. Mateja Paulina
18-letna rolkarica Športnega društva Mladina iz Križa se je letos dokončno uveljavila tudi na mednarodni ravni. Po nastopih na Češkem, Poljskem, Nizozemskem, v Franciji in Turčiji je namreč osvojila svetovni pokal med mladinkami. Med vsemi člani italijanske reprezentance je na teh tekmah osvojila največ kolajn: 3 zlate, 3 srebrne in 3 bronaste. Na evropskem prvenstvu na Češkem pa je osvojila 3. mesto v zasledovalnem teku.

EKIPA
Sloga (odbojka, moški D liga, U20)
Mlada Slogina ekipa, ki jo trenira prof. Ivan Peterlin, je bila prav gotovo eno največjih presenečenj minule prvenstvene sezone v ekipnih ligaških tekmovanjih. Z ekipo mladincev, ki je osvojila tudi naslov deželnega prvaka do 20 let, njena povprečna starost pa je znašala manj kot 19 let, je Sloga dosegla uvrstitev v končnico članske D lige in ji le za las ni uspelo napredovati. Z odličnimi nastopi nadaljujejo fantje letos tudi v deželni C ligi, v katero so bili vključeni po globalnem dogovoru o sodelovanju med slovenskimi odbojkarskimi društvi v Italiji. Med njimi je tudi nekaj zelo perspektivnih posameznikov, o katerih bomo gotovo še slišali govoriti.