Gorica, 16.12.2004
21. skupno nagrajevanje Naš športnik

POSAMEZNIKI
1. Matej Černic
Šestindvajsetletni goriški odbojkar, član prvoligaša iz Modene, je natančno 40 let po uspehu goriškega kolesarja Jurija Uršiča v Tokiu Slovencem v Italiji spet priboril olimpijsko odličje. Na letošnjih igrah v Atenah je v dresu italijanske reprezentance osvojil namreč srebrno medaljo. Matej je bil na vseh uvodnih tekmah predtekmovalnega dela vedno med najboljšimi na igrišču, igral pa je tudi v finalu, v katerem pa so morali “azzurri” žal priznati premoč Brazilije. Atene so za Mateja vsekakor pomenile njegovo dokončno uveljavitev na mednarodni odbojkarski sceni.

2. Daniel Pozzecco
Smučarski klub Devin je aktiven tudi na področju kolesarstva. Delo, ki so ga pred nekaj leti zastavili na povsem prenovljenih strokovnih in organizacijskih temeljih, pa že daje odlične sadove.Najžlahtneši med njimi je za zdaj mladi Daniel Pozzecco, ki je med najboljšimi mladimi kolesarskimi upi v Italiji na cestnih dirkah, letos pa mu je v kraju St. Lorenz v bocenski pokrajini uspel velik podvig: postal je državni prvak v gorskem kolesarstvu med začetniki in si tako prvič prislužil mesto v našem izboru.

3. Fabio Ruzzier
Lonjerski veteran v hitri hoji zbira odliŤja kot na
tekoŤem traku. Nagrajujemo ga zamejci, lahko pa bi ga tudi v Sloveniji.
Letošnja svetovna naslova na 3.000 in 10.000 m, ki ju je dosegel v nemškem
Sindelfignu, je namreŤ osvojil kot Ťlan veteranske reprezentance Slovenije,
na Danskem pa je bil v svoji kategoriji evropski prvak tudi na razdaljah 20
in 5 km. Še vedno uspešno tekmuje tudi med Ťlani. Za njim na cilju
zaostajajo tudi mnogo mlajši tekmovalci…

POSAMEZNICE
1. Tanja Romano
Kaj še reči novega o prvi dami svetovnega umetnostnegakotalkanja? Pred kratkim se je s svetovnega prvenstva za članice v Fresnu v Kaliforniji vrnila z novima zlatima kolajnama v prostem programu in kombinaciji. Zmago ji je soglasno prisodilo vseh sedem sodnikov, kar je prava redkost, za umetniški vtis pa je prejela tudi štiri desetice. Tanja, ki je tudi aktualna državna in evropska prvakinja, po mnenju vseh strokovnjakov velja za doslej najboljšo kotalkarico, kar jih je kdajkoli bilo na svetu.

2. Claudia Coslovich
Tržaška atletinja, najboljša metalka kopja v Italiji, je svojo bogato kariero kronala s svojim drugim nastopom na olimpijskih igrah v Atenah. Žal se je ni posrečila ponovitev Sydneyja, kjer je osvojila 11. mesto. V Atenah je bila za nastop v finalu 12 najboljših tekmovalk prekratka za 37 centimetrov, čeprav ji je uspel met preko 60 metrov, kar je ponavadi dovolj za preboj v finale. Kljub delnemu razočaranju pa Claudia ne misli obesiti kopja na klin in se že pripravlja za nastop na svetovnem prvenstvu 2005 v domovini kopja na Finskem.

3. Sandra Vitez
Perspektivna odbojkarica Športnega društva Kontovel je bila letos članica italijanske državne odbojkarske reprezentance, ki je v Bardejovu in Prešovu na Slovaškem osvojila naslov evropske mladinske prvakinje. Sandra žal zmagovitega finala proti Srbiji in Črni Gori ni dočakala, ker si je na predzadnji tekmi kvalifikacijskega dela nalomila kost na nogi, potem ko je bila na prvih treh tekmah celinskega prvenstva med najboljšimi igralkami svoje ekipe. Uspešno odbojkarsko pot nadaljuje zdaj v državni B1 ligi v Manzanu.

ČLANSKA EKIPA
1. Rast Imsa
Združena moška odbojkarska ekipa, v kateri nastopajo najboljši igralci vseh slovenskih društev v Italiji, je v minuli sezoni dosegla prestop v državno B2 ligo. Po rednem delu je bila na 2. mestu, v finalu končnice pa ji je uspel prvovrstni podvig, da je napredovanje dosegla z zmago na igrišču zmagovalca rednega dela Cordenonsa. Igralci Rast Imse so uspešno začeli tudi letošnjo sezono v višji ligi.

MLADINSKA EKIPA
1. Rast Sloga Multinvest
Združena ekipa je rezultat sodelovanja med vsemi slovenskimi odbojkarskimi društvi v Italiji. Ogrodje so v minuli sezoni sestavljali odbojkarji Sloge, v njej pa sta pomembno vlogo zavzemala tudi dva naša goriška odbojkarja. Ekipa Rast Sloga Multinvest je osvojila naslov prvaka Furlanije Julijske krajine v mladinskem prvenstvu do 20 let, na meddeželni fazi pa jo je, ne brez težav, iz nadaljnjega tekmovanja izločila šele mladinska vrsta svetovno znanega odbojkarskega kluba Sisley iz Trevisa.