Ajdovščina, 15.12.2005
22. skupno nagrajevanje Naš športnik

POSAMEZNIKI

1. Matej ČERNIC (odbojka)
27-letni odbojkar iz Gabrij pri Gorici je že tretjo leto na prvem mestu našega izbora, njegova slava pa je že zdavnaj presegla okvire zamejstva in Primorske in je danes eden najbolj poznanih športnikov v Italiji in tudi v Sloveniji. Še toliko bolj je to res, odkar je bil septembra absolutni protagonist finala članskega evropskega prvenstva v Rimu, v katerem je Italija tudi po njegovi zaslugi osvojila naslov celinskega prvaka.

2. David Bogatec (rolkanje)
27-letni rolkar Športnega društva Mladina iz Križa pri Trstu ima za sabo svojo najuspešnejšo sezono. Po dolgih letih je spet pridobil status državnega reprezentanta in povsem upravičil zaupanje vodstva, saj je na končni lestvici svetovnega pokala osvojil 3. mesto. Je državni prvak v šprintu in velja za enega od dveh najhitrejših šprinterjev v Evropi, kar je dokazal s tremi zmagami v svetovnem pokalu. Žal mu je spodrsnil le nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer se je moral zadovoljiti s 5. mestom.

3. Fabio RUZZIER (atletika)
Zgodba atleta iz Lonjerja pri Trstu je posebne vrste. Kljub petim križem uspešno tekmuje med člani tako v Italiji kot v Sloveniji, kjer je letos osvojil tudi državni naslov na cesti na razdalji 5 km in dvoranskega na 3 km, s slovensko reprezentanco pa je nastopil tudi na evropskem pokalu na Madžarskem. Barve Slovenije brani tudi na veteranskih prvenstvih, na svetovnem prvenstvu v San Sebastianu pa je zmagal v kategoriji M50.

POSAMEZNICE

1. Tanja ROMANO (kotalkanje)
22-letna tekmovalka Športnega društva Polet z Opčin pri Trstu je pred nekaj tedni v Rimu že tretjič osvojila naslov svetovne članske prvakinje v umetnostnem kotalkanju. Če prištejemo še štiri naslove v kombinaciji, se skupno lahko ponaša že s sedmimi članskim naslovi svetovne prvakinje. V finalnem nastopu v Rimu je pred 6000 gledalci vnovič dokazala, da je daleč najboljša kotalkarica na svetu, njeni nastopi so po tehnični plati primerljivi z nastopi moških tekmovalcev, po umetniški pa že mejijo na popolnost.

2. Mateja BOGATEC (rolkanje)
23-letna rolkarica Športnega društva Mladina iz Križa pri Trstu ima za sabo izjemno sezono. V Franciji je osvojila naslov svetovne prvakinje v šprintu in v štafeti, lahko pa se ponaša tudi s prvim mestom v seštevku točk svetovnega pokala, na katerem je dosegla pet šprinterskih zmag in vrsto visokih uvrstitev v zasledovalni vožnji. Opazili so jo tudi strokovnjaki smučarskega teka in ni izključeno, da nas bo v prihodnjih sezonah presenetila tudi z uspešnimi nastopi na belih površinah.

3. Sandra VITEZ (odbojka)
18-letna odbojkarica Športnega društva Kontovel pri Trstu, ki tudi letos brani barve drugoligaša iz Manzana, je bila tudi letos stalna članica italijanske mladinske odbojkarske reprezentance, s katero je na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila 4. mesto po porazu proti Kitajski s 3:2. Na tej tkemi je Vitezova dosegla kar 26 točk. Sandra sodi med najbolj perspektivne igralke v Italiji, pred vrati njenega matičnega kluba pa je dolga vrsta predstavnikov prvoligaških klubov, ki bi jo želeli imeti v svojih vrstah.

ČLANSKA EKIPA

KK JADRAN Mark Il Di’ (košarka)
Vztrajnost je poplačana. Po devetih letih spremenljivih rezultatov, vzponov in padcev, strahu pred propadom, se združena ekipa košarkarjev Jadrana spet pojavlja v našem izboru. Varovanci koprskega strokovnjaka Toma Krašovca so se v minuli sezoni vrnili v 3. državno ligo po zmagi z 2:0 v finalu končnice proti moštvu iz Codroipa. Z uspehom so ekipi z znamenito zgodovino povrnili vsaj del nekdanjega ugleda.

Jadranova košarkarska ekipa 2004/05
MLADINSKA EKIPA

AŠK KRAS U21 (namizni tenis)
Namiznoteniška ekipa KRASA do 21 let
21-letna Martina Milič in komaj 16-letna Eva Carli sta na ekipnem državnem prvenstvu priborili Športnemu krožku Kras prestižno 2. mesto v najvišji mladinski kategoriji. Odlični Krasovi športnici uspešno nastopata tudi v ligi in na turnirjih posameznic. Martina s Krasom tekmuje v najvišji italijanski ženski ligi, Eva pa je članica druge Krasove ekipe v B ligi.