26. krog; Trebče; sobota, 14. aprila 2018 (16.00)
Primorec – Zarja 2:2 (0:1)
Strelci: 38′ Zucchini (11-m), 54′ Francesco Bernobi, 56′ Školnik (11-m), 67′ Piras
PRIMOREC: Sorrentino, Grego (Procacci), Cudicio, Školnik, Frangini, De Leo (Carlassara), Krasniqi, Facchin (Burolo), Buonpane, Piras, Caselli. Trener: Vincenzo De Sio.
ZARJA: Persic, Varglien (Spinelli), Norante, Markovič, Spadaro, Disnan, Cepar, Bečaj (Racman), F. Bernobi, Zucchini, Cappai (Vascotto). Trener: Michele Campo.
Izključena: 65′ Racman, 91′ Vascotto
Po razbuljiveme derbiju v Trebčah sta se domači Primorec in bazovska Zarja razšla pri neodločenem izidu 2:2. V prvem polčasu je imela Zarja terensko premoč in tudi več priložnosti za gol. Izkoristila pa ej samo eno, ko je v 38. minuti povedla z enajstmetrovko, ki jo je izvedel Zucchini. Tudi v začetku drugega polčasa so gostje imeli več od igre in podvojili s Francescom Bernobijem. Gostitelji pa so zmanjšali zaostanek na 1:2 z enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Školnik, ter nato izdi izenačili s Pirasom. Igralci so postajali vse bolj živčni in izključen je bil Racman. Igralci Primorja so se z igralcem več podali v napad, toda so se tudi nevarno odkrili v obrambi. V zadnjih minutah so gostje ostali v devetih, ker je bil izključen Vascotto. Za raztrgano in večkkrat grobo igro je bil “kriv” tudi sodnik, ki ni znal brzati igralcev na igrišču.

Foto Fabio Caselli in Lako