TRST- Kolesarski klub  Adria, KD Rog Ljubljana in ASD Boramultisport ob soorganizaciji ZSŠDI so priredili 25. izvedbo tradicionalnega Maratona prijateljstva Ljubljana – Trst (Lonjer), ki je bil na sporedu v nedeljo, 2. septembra 2018  s startom v Ljubljani (Kongresni trg).
Kljub nižji udeležbi (76 od 100 prijavljenih), saj so se kolesarji amaterji  očitno zbali napovedi slabega vremena, je maraton tako zaradi vzdušja na dirki kot odlični organizaciji povsem uspel. Dobršen del proge je sicer  kolesarje  spremljalo deževno vreme, v zadnjem delu pa je udeležencem vreme le prišlo na roko ter jim tako omogočilo “suho” vožnjo do Lonjerja, kjer jih je pričakala tradicioalna “pastašuta”, ki so jo pripravile požrtvovalne lonjerske kuharice.
Po toplem obroku in pijačo za vse prisotne je sledilo nagrajevanje.
Uvodni govor in pozdrav je imel predsednik KK Adria Giorgio Močilnik, ki se je zahvalil vsem udeležencem za prisotnost na dirki in je izrazil željo, da bi bila prihodnje leto udeležba številnejša. Poudaril pa je, da je tudi ta izvedba uspela. Svoj pozdrav so prinesli še predstavniki Mestne občine Ljubljana Rafael Plut, BTC City Maja Oven, Bora Multisportrieste Paolo Giberna in ZSŠDi Nadja Kraljter “dua” in glavni organizator te manifestacije Radi Pečar. Vsi govorniki so tudi nagradili ekipe s pokali in praktičnimi darili.
Na koncu so podelili  posebno priznanje ZSŠDI, ki je vsa ta leta podpiral to športno pobudo.
Svečano podeljevanje priznanj je povezoval Rado Šušteršič, ki je bil tudi špiker na dirki.
Prvo mesto je je osvojila tržaška ekipa Bora Multisportrieta pred Cotturjem. Tretje mesto sta si delila Gramada in KD Rog, četrto mesto pa ex-aequo BTC City, Gabrje/Pe in Fincantieri. Peta je bila Mesta občina Ljubljana.

Trst - kolesarstvo; Kolesarski klub Adria, KD Rog Ljubljana in ASD Boramultisport; soorganizacija ZSŠDI

Foto Lako in Rado Šušteršič