V torek, 12. marca 2019 so se zaključile državne selekcije za “Alpe Cimbra Cup” v Folgariji (ex Tipolino).
Tekmovanj v slalomu in veleslalomu so se udeležili trije predstavniki Sk Devina (Alice Valdemarin, Caterina Sinigoi in Maks Skerk).
Prvi dan je bil za kategorije U16 na sporedu slalom, za kategorije U14 pa veleslalom. Caterina Sinigoi je v slalomu po prvem teku zasedala 2. mesto in zaostajala za najhitrejšo le za 6 stotink sekunde. Zlato se ji je izmuznilo iz rok zaradi napake v drugem teku, saj je na sredini proge povozila količek. Razočaranje Caterine je bilo še toliko večje, ko je izvedela, da je na koncu slavila Emma Wiesser, ki je po prvem teku zaostajala za njo za skoraj sekundo. Z malo športne sreče bi lahko osvojila zlato in se tako uvrstila še na mednarodno fazo tega tekmovanja (že drugo leto zapored). To bi bila prva zmaga kateregakoli zamejskega tekmovalca na tovrstnem tekmovanju. Tudi na deželnem nivoju so bili zelo redki tekmovalci, ki jim je uspelo zmagati v tej ostri konkurenci. Slalom je loterija, pomembno je bilo poizkusiti in Caterina je ti storila, saj je štartala z zmagovalno mentaliteto.
V slalomu je solidno je nastopil tudi Maks Skerk, ki je z visoko številko prišel do 26. mesta. Spodbudno je to, da se je med letniki 2004 uvrstil na 7. mesto.
Drugi dan sta Caterina in Maks nastopila še v veleslalomu. Maks je tokrat, v sicer ostri konkurenci, nastopil malo slabše in se uvrstil na 55. mesto. Caterina je v prvem teku odsmučala zelo dobro in pristala na 8. mestu (samo 30 stotink od stopničk). Drugi tek se ji ni povsem posrečil in na koncu je osvojila sicer odlično 10. mesto.
Alice Valdemarin je žal odstopila tako v slalomu kot v veleslalomu.
Naj omenimo, da se je miljski Slovenec Alex Ostolidi, ki tekmuje za društvo Cimenti, uvrstil na 17. mesto.

Caterina Sinigoi
Caterina Sinigoi