Ancona-po-tekmi

ANCONA – Konec prejšnjega tedna (v soboto, 23. februarja 2019) je v Anconi potekalo italijansko atletsko prvenstvo master indoor, na katerem je v raznih ženskih in moških disciplinah in kategorijah nastopilo več kot 1500 tekmovalcev iz cele Italije.
Kot edini “tujec” sploh je za tržaški klub “Atletica Master Trieste” nastopil tudi lonjerski hitrohodec Fabio Ruzzier, ki pa je lahko tekmoval le za klubsko lestvico, medtem ko za posamično uvrstitev ni prišel v poštev. Za klub je žrtvoval tudi državni naslov, saj je bilo istočasno v Novem mestu na programu prvo slovensko državno prvenstvo master indoor na komaj otvorjeni prvi indoor stezi v Sloveniji. Sicer se lastne izbire ni kesal, saj je v Anconi na 3.000 m z novim slovenskim rekordom 16:44,12 dosegel rekordnih 994 točk in bistveno pripomogel k odličnemu končnemu 5. mestu lastnega kluba na končni lestvici med 36 ekipami iz cele države. Njegov je bil tudi tehnično najboljši moški rezultat atletov iz naše dežele vseh disciplin. Skupno je zasedel absolutno 2. mesto, čeprav seveda za to ni bil nagrajen.
Ni pa časa za počitek, saj bo v soboto, 2. marca že nastopil v Istanbulu na Balkanskem prvenstvu master v dvorani, kjer bo na 3.000 m indoor branil naslov v kategoriji M65, ki ga je lani osvojil v Beogradu.