Tiskovno sporočilo AŠZ Jadran

AŠZ Jadran sporoča, da je pred nekaj dnevi oddal prvi evropski projekt za vključitev v program Erasmus+. To je program EU za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi, v katerega se je Jadran vpisal v sodelovanju s košarkarko federacijo (FIP) za FJK, košarkarskim klubom KK Sežana Mesarija Prunk ter z nizozemsko fundacijo Stiching He-RO.Talent Developement (razvoj nadarjenih). Koordinator projekta naj bi bila bruseljska organizacija za mlade, socialno in etnično prikrajšane, atlete, Evolution Academy. Program Erasmus+ ponuja finančno podporo evropskim študentom, ki bi se radi preizkusili v študiju, usposabljanju, v delovnih izkušnjah ali prostovoljskim delom v tujini.

Projekt Still BALLIN želi ustvariti evropsko mrežo športnih strokovnjakov, ki bo prinesla evropsko razsežnost lokalni mladinski košarki. Kratkoročni cilji mreže so: a) zagotoviti transverzalne veščine športnim vzgojiteljem in mladim športnikom,  in  jih pripraviti na odraslo življenje, b) spodbuditi lokalno košarko v evropski dimenziji, c) nuditi mladim športnikom dvojno perspektivo kariere in pomagati pri profesionalnih rezultatih poleg atletskih karier.

Na uradni odgovor ali je bil projekt sprejet ali ne, bo treba še počakati, vendar iz Jadranovega štaba sporočajo, da gredo v tej smeri naprej in da se tako odpirajo možnosti za morebitne bodoče evropske projekte. Projekt je napisalo podjetje Euroservis, sponzor Jadrana, ki je specializirano na področju evropskih projektov.