KRIŽ (Trst) – V  torek, 11. septembra 2018, je  AŠD Mladina v  domu Alberat Sirka v Križu predstavila staršem program smučarske sezone 2018/19.
Trenerka Veronica Tence je staršem predstavila 35-dnevni program, ki se bo začel s štiridnevnim smučanjem na ledeniku Val Senales od 1. do 4. novembra  208, nadaljeval pa se bo s smučanjem na ledeniku Molltaler v mesecu novembru in decembru!
Za vikend (8./9. decembra) je predviden Ski Opening skupaj s starši v Alta Badiji ali Sestu odvisno od snežnih razmer!
Če bodo snežne razmere ugodne, se bodo reningi nadaljevali v FJK, nasprotno  se bodo podali na ledenik!
V času od 26. do 30.decembra so predvidene petdnevne priprave v Trbižu!
Po novem letu pa bodo trenirali in tekmovali v  naši deželi vsak vikend!
Poleg snežnih treningov je predvideno dvakrat tedensko kondicijske priprave pod vodstvom kondicijske trenerke Saše Prokofjev in prof. Marka Kalca.
Svoj program je predstavil tudi  trener Marko Presl! In sicer letos je staršem predlagal  program, ki obsega med 35 do 25 sneznih dni!
Tudi ta program predvideva začetek oziroma otvoritev sezone na ledeniku Val Senales od 1.1 do 4. novembra. Program se bistveno ne razlikuje od prejšnega programa! Razlika je samo  malo manjše število snežnih dni!
Skupini bo pomagal tudi učitel Maurizio Peric.
V klubu se že pripravljamo na pestro smučarsko sezono, ki se bo za večino začela v času bozičnih počitnic, in sicer od 26. do 30. decembra na zimovanju v Planici s smučanjem na Trbižu! Organizirani bodo tudi smučarski tečaji za vse otroke.
Smučarski tečaji se bodo nadaljevali v mesecu januarju 2019 s pričetkom v soboto, 12. januarja 2019  na smučiščih FJK.

AŠD Mladina smučanje
AŠD Mladina smučanje