GORICA – Šolskega leta 2017/2018 je konec. Zato so se pred kratkim (v ponedeljek, 4. junija 2018) v telovadnici AŠZ Olympia zbrali vsi najmlajši predšolski otroci skupine gymplay, vse ritmičarke, vsi orodni telovadci in show dance skupina ter staršem in prijateljem pripravili telovadno akademijo »Hop & Ball« – eno urni program, ki je obsegal 14 povsem novih točk in okrog 60 nastopajočih.
Najmlajši otroci »Gymplay« skupine so prisotnim pokazali kratko vadbeno uro z žogami. Mlajša skupina ritmičark je prikazala vajo z gym konjički,starejše ritmičarke pa kar  tri točke: Karin, Tereza, Michelle, Eleonora, Veronika, Ilaria, Sofija, Bea in Darja točko z velikimi gym baloni, Lucia, Anja in Sara (Dark trio) točko z veliki gym konjički, vse ritmičarke pa so skupaj z vaditeljicama Marijo in Karolino nastopile z ritmičnimi žogami na glasbo »Fireball«. Program ritmičark se je zakjlučil z nastopom Karoline Vizintin s velikim balonom, kateri se je na polovici točke pridružila še trenerka Damijana Češčut.
Orodni telovadci razdeljeni v mlajšo in starejšo skupino so pripravili 5 točk: telovadni poligon, parter, kroge, bradljo  in kanwas . Tudi program orodnih telovadcev se je zakjlučil s skoki trenerjev na prožni ponjavi.
Show dance skupina pa  se je predstavila s tremi točkami: Nicol Barbo je nastopila kot solistka, skupaj pa so se predstavile ob glasbi Uptown funk  in Temperature.
Program je seveda trud trenerjev in vaditeljev AŠZ Olympia: Marije Jussa, Damijane Češčut, Roka Komel, Mihce in Andreja Janežič ter pomožnih vaditeljic Karoline Vizintin in Mojce Pintar. Vsemu temu so seveda pripomogli še odborniki društva kot vedno v sodelovanju s ZSŠDI-jem.
Vse prisotne so pozdravili predsednik društva Mihael Corsi, odbornik ZSŠDI Livijo Rožič in predstavnica goriškega CONI-ja Alessandra Piacentini.
Slike si je seveda mogoče ogledati tudi na facebook strani Sz Olympia gym & dance.

Gorica - gimnastika; AŠZ Olympia