Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Barcolana 50: ZSŠDI s svojo stojnico, predstavitev ekip Čupa – Sirena, lesena čupa, Tina Maze in še marsikaj

ZSŠDI s svojo stojnico

TRST – Kot na lanski izvedbi Barcolane je Združenje slovenskih  športnih društev v Italiji tudi za 50-letnico velike jadralne prireditve prisotno s svojo stojnico.  Tu bo v teh dneh na vrsti mnogo pobud s prisotnostjo  naših športnikov in ekip. Vrhunec pa je v soboto prisotnost slovenske smučarske zvezde Tine Maze.

Predstavitev ekip Čupa – Sirena

TRST – V petek, 12. oktobra2018, je potekala na stojnici ZSŠDI-ja na Tržaškem nabrežju, v sklopu 50. Barcolane, predstavitev združenih posadk razreda 420  JK Čupa in TPK Sirena.
Na predstavitvi se je lahko pobliže spoznalo posadko Giorgia Sinigoi (Čupa)  in Sara Zuppin (Sirena )  te navezo Jan Pernarčič (Čupa) in  Tinej Sterni (Sirena).
Predstavitev je vodil Evgen Ban in so ji lahko sledili tudi preko spleta. Jadralci pa so bili na razpolago tudi za intervjuje z novinarji.

Sledijo daljše poročilo in slike

Lesena čupa pred Tržaškim nabrežjem

V soboto, 13. oktobra 2018 bo lesena čupa, ki jo istoimensko društvo hrani v Sesljanskem zalivu, zaveslala pred Tržaškim nabrežjem.  Ob 12.30 bo pred Pomolom San Carlo.
Sesljanska Čupa je drevak,  plovilo iztesano iz enega hloda, ki so ga stoletja uporabljali na kraški obali. Obala pod Nabrežino: pri čupah, je dobila ime prav po tem plovilu.
Naša Čupa je edini vladajoči primer tega plovila,  obstajata še dve Čupa,  eno hranijo v Tržaškem pomorskem muzeju, drugo pa v Ljubljani, v Etnografskem muzeju.

IMG_20181011_102518
Trst - Barcolana 50
Giorgia Sinigoi - Sara Zuppin

Foto ZSŠDI in Lako