BAZOVICA (Trst) – V športnem centru v Bazovici je v nedeljo, 8. julija 2018, potekalo mednarodno lokostrelsko tekmovanje za Trofejo Zarje 2018, ki ga je priredilo bazovsko društvo. Nastopilo je več kot 60 tekmovalcev in tekmovalk 20 društev iz treh držav Hrvaške, Slovenije in Italije. Med lokostrelkami je tekmovala tudi naša “azzurra” Karen Hervat, ki tekmuje za tržaški klub Archery Trieste Team, in je zmagala v olimpijskem krogu.
Pred samim turnirjem je nekadnja Zarjina lokostrelka in med organizatorji tega uspelega športnega dogodka Tamara Ražem, izrekla dobrodošlico nastopajočim tekmovalkam in tekmovalcem.
Na nagrajevanju se je predsednik AŠD Zarja zahvalil vsem nastopajočim za prisotnost. Zahvalil se je vsem, ki so na katerikoli način prispevali za uspešen potek turnirja in si zaželel, da bi se prisotna društva udeležila tudi na prihonjih izvedbah, in še v večjem številu. Še posebno se je zahvalil sodnikoma Alessandru Ortisu in Ermannu Bozziniju za pomoč ter nenazadnje glavnemu organizatorju in “duši” lokostrelskega gibanja apri društvu Stojanu Ražmu.

Pozdrav Tamare Ražem

V imenu lokostrelske sekcije pri Amaterskem Športnem Društvu ZARJA izrekam vsem udeležencem te prve trofeje Zarja prisrčno dobrodošlico.
Kot bivša Zarjina lokostrelka sem ponosna, da je mojemu očetu in nekaterim članom kljub mnogim problemom in nevšečnostim uspelo obdržati pri življenju to sekcijo, ki je za nas zamejce velikega pomena; taka bi bila tudi želja pok. Aleksandra Ražma, ki je bil  leta 1986 soustanovitelj te sekcije.
Želim vam vsem lep in uspešen potek tekmovanja in vas obenem obveščam, da  vam bomo po prvem delu servirali kosilo. Sledili bosta finalna srečanja in nagrajevanje.
Naš moto naj bo VSE V ZLATO!!

Dobitniki kolajn

“Olimpijski”, moški: 1. Rok Bizjak (Mins Postojna); 2. Den Habjan (LK Kamnik); 3. Davor Haramija (Archey Club Rijeka).
“Olimpijski”, ženske: 1. Karen Hervat (Archery Trieste Team); 2. Ana Umer (LK Ankaran); 3. Manuela Peresson (Theodolo da Borlus).
Compound, moški: 1. Federico Bazan (Balestrieri di Sponea); 2. Luca Seculin ( Arc. Cormons); 3. Paolo Della Longa (Arcieri Celti).
Compound, ženske: 1. Sara Ret (ARc. Cormons); 2. Martina Serafini (AC Tolmezzo); 3. Anna Dal Corobbo (Arc. del Pasubio).
“Olimpijski”, naraščajniki in master: 1. Elia Biscardo (Archery Trieste Team); 2. Romualdo Quargnolo (Arcieri Udine); 3. Claudi Raini (Ascat Treste).
“Olimpijski”, naraščajnice in master: 1. Erika Raimund (AC Rijeka); 2. Arianna Tessaro (Arc. Cormons); 3. Laura Haramija (AC Rijeka).
“Olimpijski”, dečki: 1. Fancesco Cadez (Arcieri Isonzo); 2. Viktor Gogala Primožič (LK Ankaran); 3. Piero Francesco Fain (Arcieri Isonzo).
“Olimpijski”, deklice: 1. Hana Rekić (LK Ankaran); 2. Jasmine Gessi (Fiamme Cremisi).
“Olimpijski”, najmlajši: 1. Gianluca Traverso (Arcieri Isonzo); 2. Bartol Reljac (AC Rijeka); 3. Andrea Puzzolo (AC Tolmezzo).
“Olimpijski”, najmlajše: 1. Valentina Vega Vukić (AC Rijeka); 2. Caterina Moroldo (AC Tolmezzo).

Bazovica (Trst) - lokostrelstvo

foto Lako