TRST – Boban Popovič je novi trener združene ekipe Jadrana, ki bo tudi v sezoni 2018/19 nastopila v C-ligi gold. Nasledil bo Deana Oberdana, ki je v minuli sezoni pripeljal naše združeno moštvo do nepričakovane, toda povsem zaslužene končnice prvenstva.
Boban Popovič je v našem košarkarskem ambientu zelo poznan, saj je že vodil več naših ekip. Že v sezoni 2004/05 je treniral Sokol v D-ligi, da bi nato prestopil k Jadranu, s katerim je v sezoni 2007/08  napredoval v C-ligo. Nakar je uspešno vodil Bor, v minuli sezoni pa Kontovel v D-ligi.
Popovič ne bo samo trener moštva, opravljal bo tudi fukncijo menedžerja tako za člansko kot za mladinske ekipe, saj ima za sabo bogate izkušnje. BMed drugim je bil vodja organizacijskega odbora evropskega prvenstva leta 2013 v Sloveniji.
Jadran je z njegovim prihodom navezal zelo tesne stike s koprskim košarkarskim klubom in tako je prišlo tudi do konkretnega dejanja. K Jadranu je namreč prestopi Adin Kavgić (letnik 1987, center, 197 cm), ki je igral v mnogih slovenskih klubih (nazadnje v Kopru) in je pravi mojster ulične košarke. S Slovenijo je namreč na svetovnih prvenstvih osvojil dve bronasti kolajni.
Poleg Kavgića bo Jadranove vrste okrepil še nekdanji Borov steber Peter Sosič, tako da je Jadranova postava za letošnjo C-ligo gold skoraj nared, in sicer: Ban, Cettolo, Daneu, De Petris, Kavgič, Malalan, Rajčič, Ridolfi, Sosič, Terčon, Zidarič in po vsej verjetnosti še mladi Daniel Švab.
Zbor vseh Jadranovih ekip (od  under 14 do članov) za novo sezono bo v ponedeljek, 20. avgusta 2018 od 14. ure dalje v telovadnici Ervatti pri Briščikih.