skupinska-BOR-ATLETIKA-dec-2018

TRST – V decembru se zaključuje triletni evropski projekt, v katerem je med šestimi evropskimi državami naš atletski klub Bor atletika predstavljal Italijo.
S tremi sklopi priprav so ugotavljali, kako povečati intenzivnost vadbe pri treningih in na sploh tudi pri urah športne vzgoje v šoli. Ob koncu projekta so bili rezultati zelo uspešni, saj so se borovci izkazali na vseh nivojih in dosegli višja povprečja od ostalih.
Pred prazniki so imeli pri društvu uradno predstavitev projekta, s predvajanjem nastalega filma, ki je bila obenem priložnost za udeležence, da se vidijo na platnu, za ostale atlete pa spodbuda za morebitno sodelovanje v podobnih projektih.
Pri društvu so izkoristili priložnost tudi kot obračun sezone in nagradili atlete vseh skupin ter izpostavili tiste, ki so v letošnjem letu nastopili na državnih prvenstvih. To so bili: Meta Sterni, Mateja Tavčar in Peter Šavron (vsi v mnogoboju), Tea Civardi (v troskoku), Matija Pučnik (v teku na 300 metrov) in Roj Locatelli (v metu diska).