TRST – V ponedeljek, 28. avgusta 2017, so se v športni dvorani Bojana Pavletiča na stadionu 1. maja v soorganizaciji gimnastičnega odseka ŠZ Bor in Združenja slovenskih športnih društev v Italiji začele poletne priprave iz ritmične gimnastike. Ritmičarke so se tako po poletnem premoru vrnile v telovadnico, pod vodstvom trenerk dr. Branke Vajngerl in Taje Vajngerl pa so se dva tedna pripravljale na novo tekmovalno sezono.
Ker so številne deklice prestopile v višjo starostno kategorijo, bodo trenerke v naslednjih tednih porazdelile dekleta po novih skupinah in jim pripravile tekmovalne sestave. Pravilnik se od lani ni bistveno spremenil, saj pride navadno do večjih sprememb s strani mednarodne gimnastične zveze ob koncu vsakega olimpijskega štiriletja, za tekmovalke pa predstavljajo zahteve višje kategorije vsekakor novost in se morajo nanje privaditi. To se dogaja predvsem ob prestopu iz kategorije mlajših deklic, kjer tekmujejo ritmičarke brez rekvizita, v kategorijo deklic, ki predvideva skupinsko sestavo z rekvizitom in brez, in ob prehodu iz kategorije deklic v kategorijo kadetinj, kjer ima vsaka tekmovalka svoj rekvizit.
Priprave so zato idealni trenutek, da se deklice naučijo težjih elementov, saj lahko naučeno ponovijo že naslednjega dne. Poleg tega imajo trenerke možnost, da tekmovalke učijo drugih veščin, za katere med letom pogosto zmanjka časa. Tudi letos bodo namreč dekleta, razdeljena v pet skupin in eno dvojico, tekmovala v drugi skupini slovenskega državnega prvenstva. Najstarejše se bodo na tekmovanjih sicer predstavile kar z dvema sestavama, eno z rekvizitom in eno brez. Ritmičarke in trenerke ŠZ Bor stopajo v novo sezono z željo, da bi ohranile in nadgradile uspehe pretekle, obenem pa vabijo, da se jim pridružijo vse deklice, ki bi rade spoznale lepote ritmične gimnastike.

Trst - gimnastika