Ta vikend je v soboto igralo samo Sovodnje, ki je slavilo v gosteh. Za lepo presenečenje pa je v nedeljo poskrbel Kras, ki je doma premagal drugouvrščeno ekipo Pro Gorizie, in uspešna je bila tudi Juventina doma proti Gemeneseju. Zmagalo je tudi Primorje v gosteh proti San Giovanniju.

Elitna liga

Juventina224. krog; Štandrež; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Juventina  – Gemonese 1:0 (1:0)
Strelec: 32′ Hriberšek
JUVENTINA: Malusà, Kogoi, F. Marini, Innocenti, N. Marini, Romanelli, Hriberšek, Kožuh, Fiorenzo (Madonna), Zuliani, Veljkovič (Banini). Trener: Sepulcri.
Juventina je v Štandrežu osvojila tri zlata vredne točke v boju za mirni obstanek v ligi. S to zmago je štandreško moštvo tudi prehitelo na lestvici Gemonese. Za uspeh se mora domače moštvo zahvaliti strelcu zadetka Hriberšku in vratarju Malusaju, ki je vsaj dvakrat odločilno posegel.

Kras-Repen-logo-alta-ris24. krog; Repen; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Kras Repen – Pro Gorizia 1:0 (1:0)
Strelec: 7′ Menichini
KRAS: D’Agnolo, Brandmayr, Cudicio, Simeoni, Dukić, Zappalà (Savron), Vesques, Radujko, Menichini (Petracci), Grujič, Sabadin (Celea). Trener: Knežević.
Kaže, da Krasu “ležijo” vodilna moštva v ligi. Po zmagi doma proti vodilnemu San Luigiju pred dvema tednoma so si tokrat privoščili še drugouvrščeno Pro Gorizio. In zmga je bila povsem zaslužena. Odločilni je bil gol Menichinija že v 7. minuti igre. Žal pa se je ta igralec poškodoval proti koncu polčasa in je moral zapustiti igrišče. Kljub temu pa so krasovci tudi v drugem polčasu igrali zrelo in samozavestnoi ter pospravili tri zlata vredne točke.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

mladost 24. krog; Doberdob; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Mladost – Zaule 0:0
MLADOST: Cantamessa, Malaroda, Mania’ (Ferrigno), Tabai, Candusso, E. Cadez, Caus (Merlo), R. Furlan, Ligia (A. Cadez), Pierobon, Sangalli (Milan).
Izključen: Candusso.
Proti solidni ekipi iz Žavelj, ki zaseda sredino lestvice, je doberdobska Mladost osvojila točko, ki pa je, glede na izide neposrednih tekmecev v boju za obstanek, skromna uteha. Gostitelji bi si verjetno zaslužili kaj več, saj so imeli vsaj dve zreli priložnosti za vodstvo. Dvakrat pa jim sodnik ni dosodil enajstmetrovke.

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n

24. krog; Trst, drevored Sanzio; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
San GiovanniPrimorje  0:1 (0:0)
Strelec: 70′ Lionetti
PRIMORJE: Contento, Casseler, Tomizza, Gerbini, Cofone (Lizzul), Sain, Lombardi, Tonini (Marincich), Lionetti, Orlando (Semani), Millo; trener Allegretti.
Proti zadnjeuvrščenim igralcem, toda trdoživim igralcem San Giovannija se je moralo Primorje močno potruditi, da je upravičilo vlogo favorita in odneslo domov vse tri točke. Primorjaši so sicer imeli stalno vajeti igre v svojih rokah in tudi številne priložnosti za gol, do zmagovitega zadetka pa so prišli le v 70. minuti z Lionettijem po podaji Tomizze.

Logo_Sistiana_Sesljan2224. krog; Vižovlje; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Sistiana/Sesljan  – Pro Romans Medea 1:1 (0:1)
Strelec: D. Colja
SISTIANA SESLJAN: Sistiana Sesljan: Gon, Crosato (Disnan), Del Bello, Francioli (Cociani), Fabris (Antonič), Carli, R. Del Rosso, Miklavec (Carlevaris), D. Colja, Božičič, Tawgui (Pocecco). Trener: Musolino.
Moštvo iz Sesljana je bilo na tej tekmi favorizirano za osvojitev treh točk, zadovoljiti pa se je moralo z neodločenim izidom. Zamujena je bila tako še ena priložnost za uvrstiev v ožji krog ekip za play-off. Po vodstvu gostov v prvem polčasu je za izenačenje v drugem delu srečanja poskrbel “ostrostrelec” David Colja. Za kaj več pa domači igalci niso bili sposobni.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec

24. krog; Trebče; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Primorec   – Isonzo 1:7 (1:2)
Strelec: 30′ Capraro
PRIMOREC: Gregori, Fedele, Grego, Comi (Kastrati), Frangini, De Leo (Suppani), Capraro, Facchin (Laghezza), Caselli (Buonpane), Piras, Krasniqi; trener De Sio.
Vse kaže, da je po nedeljskem visokem porazu na domačih tleth proti sicer solidnemu Isonzu  usoda Primorca zapečatena in izpad v nižjo ligo neizbežno. Trebenso moštvo je v prvem polčasu še  držalo korak z gosti, in poleg zadetka, ki ga je dosegel Capraro z istim igralcem  zgrešilo enajstmetrovko. V drugem polčasu pa so prevladali gostje, ki so dosegli še pet zadetkov in zadali domačinom hudo kazen.

vesna

24. krog; Križ; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Vesna  – Rivignano 0:2 (0:2)
VESNA: Carli, Čuk (Burattini), Renar, Veronesi, Nabergoi (Biondini), Leghissa, Favone (Rudes), Procacci (Centrone), Castiglione (Colja), Džinić, Bubnich; trener Maranzana.
Kriško moštvo je doma doživelo nov spodrsljaj, tako da postaja njegov položaj na lestvici vse bolj zaskrbljujoč. gostitelji so slabo igrali predvsem v prvem polčasu, ko so prejeli tudi oba gola, in to po spdorsljajih v obrambi. Kljub menjavi več igralcev v drugem polčasu in rahli reakciji kriški ekipi ni uspelo spreobrniti rezultata in gostje so zasluženo odnesli domov tri točke.

zarja24. krog; Bazovica, nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Zarja
– Sangiorgina 1:2 (0:1)
Strelec: Bečaj
ZARJA: Budicin, Spinelli (Albertini), Norante (Cislariu), Capuano, Varglien, Cottiga (Črgan), Čepar, Bečaj, Bernobi, Cappai, Racman. Trener: Campo.
Zarja je zamudila lepo priložnost, da bi doma osvojila vse tri točke na račun nižje psotavljene Sangiorgine. Spodrsljaji v obrambi in neučinkovitost v napadu pa so bazovskemu moštvu zopet zagodli. V drugem polčasu je Zarja igrala bolje in stanje z Bečajem tudi izenačila. Proti koncu tekme se je domače moštvo v preveliki želji za zmago odprlo v obrambi in dopustilo gostom, da so dali še drugi zadetek in se tako veselili zmage.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga  

 Breg-logo-200924. krog; Tržič; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
RomanaBreg 0:0
BREG: Blasevich, Andreasi, Pischianz, Marchetti (Calabrese), Bobbini, Galata’, Maselli, Daris (Miss), D. D’Alesio (Martini), Marchio (Carminati), Rossone (Vidali); trener Bursich.
Glede na zadnje slabe nastope so tokrat Brežani v gosteh proti Romani osvojili točko, ki je še kako dragocena  v boju za obstanek v ligi. Lahko bi celo zmagali, saj so predvsem v prvem polčasu imeli dve zelo ugodni priložnosti za gol, eno od katerih se je ponudila Darisu, ki se je znašel sam pred domačim vratrjem, toda ni bil dovolj priseben. V nadaljevanju je bila igra v glavnem osredotočena na sredini igrišča, tako da je neodločen izid prvilno plačilo za to, kar sta pokazali obe ekipi.

gaja 24. krog; Padriče; nedelja, 10.3.2019 (15.00)
Gaja – Azzurra 0:3 (0:1)
GAJA: D’Orso, Vidoni, Spena, Kalc (Santoro), Lauro, Patrono, B. Sovic, Ferluga (Jurissevich), Nigris, Urbani (Saule), Gargiulo (Bernobi, Mania). Trener: Venanzi.
Gajevci so morali priznati premoč Azzurre, ki je do tega kroga imela kar 15 točk več od Venanzijevih varovancev. Gostje sicer niso pokazali nič posebndga. Tudi to pa je bilo dvolj za zmago proti domačemu moštvu, ki je odpvoedalo predvsem v napadu.

24. krog; Turjak; sobota, 9.3.2019 (15.30)
Fogliano Turriaco – Sovodnje 0:2 (0:2)

Strelec: 60′ J. Visintin 11-m, 88′ J. Visintin
SOVODNJE: Fabricijo, Piva, Falcone, Noto, Galliussi, Ribolica, Čavdek, Simčič, Lutman (Pilo), Kocina (N. Tomsič), Visintin (Peressini). Trener: Simon Feri.
Igralci Sovodenj so po res lepi predstavi premagali Fogliano Turriaco in ga prehiteli na lestvici. Domači so uprizorili vrhunski prvi polčas, povedli pa so šele v 60. minuti, ko je bil z bele točke uspešen Jason Visintin. Isti igralec je nato v 88. minuti prispeval še en zadetek in tako svoji ekipi priboril tri dragocene točke.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog