Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

V zaostalih tekmah Primorec in Breg zmagala; v pokalu Sistiana/Sesljan naprej, Juventina izločena

Nogometaši ne mirujejo. V sredo ta v zaostalih tekmah Primorec in Breg zmagala. V četrtfinalu itlaijanskega pokala za ekipe promocijske pa je Juventina izgubila,  Sistiana/Sesljan pa se je z zmago nad Tolmezzom uvrstila v polfinale.

1. amaterska liga

Zaostala tekma; Trebče, sreda, 11. oktobra 2017 (15.00)
Primorec – Sant’Andrea San Vito 3:1 -> več in foto

Vrstni red (po zaostali tekmi in po 5. krogu): Domio 15; Isontina, Chiarbola 12; Ruda 11; Aquileia 10; Isonzo S. P. 9; Primorec 8; S. Andrea S. Vito, Mladost 5; Gradese, S.Giovanni, Zarja, Mariano 4; Villesse 3; Serenissima, Turraico 1.

2. amaterska liga

Zaostala tekms; Dolina; sreda, 11. oktobra 2017 (20.30)
Breg – Muglia Fortitudo 1:0 (1:0)
Strelec: 25′ Davide D’Alesio
BREG: Karan, Calabrese, Davide D’Alesio (Spinelli), Pischianz, Bobbini, Maselli, Selaković, Daris, Scheriani (L. Nigris), Mauro D’Alesio (Belladonna), S. Nigris; trener Lacalamita.
Rumena kartona: Selaković in S. Nigris.
V zaostali tekmi 3. kroga 2. amaterske lige je Breg zasluženo premagal trdoživo ekipo iz Milj in se z novimi tremi točkami pomanil na 5. mesto lestvice. Brežani so zlasti dobro  igrali v prvem polčasu, ko so tudi dosegli zadetek z Davidejem D’Alesiom. V drugem polčasu so v glavnem osredotočili igro na sredini igrišča in mirno izpeljali tekmo do konca.

Pokal promocijske lige

Četrfinale; Štandrež, sreda, 11. oktobra 2017 (20.30)
Juventina – Pro Cervignano 1:2 (1:1)
Strelec: 45′ Zorzut
JUVENTINA: Stergulz, F. Marini, Ormellese, Racca, N. Marini, Zorzut, Hriberšček (Zamorra), Kožuh, Madonna, Dornik (Velikovič), Dellaventura (Dragosavljević). Trener: Sepulcri.
Četrtfinalna pokalna tekma v Štandrežu med domačo Juventino in Pro Cervignanom je bila izenačena in dopadljiva. Na koncu pa so se zmage in in uvrstvive v polfinale veselili gostje, ki so tudi v prvme polčasu prvi povedli. Juventini pa je z Zorzutom uspelo izenačiti. V drugem delu igre so gostje spet povedli in gol prednosti ohranili do konca srečanja.

Četrfinale; Vižovlje; sreda, 11. oktobra 2017 (20.30)
Sistiana/Sesljan – Tolmezzo 2:1 (0:1)
Strelca: 64′ Tawgui, 86′ Menichini
SISTIANA/SESLJAN: Košuta, Crosato, Del Bello, Disnan (Pocecco), Basello, Farosich (Bossi), Podgornik, Miklavec, Sammartini, Tawgui, Menichini (Pojani). Trener: Biloslavo.
Sistiana/Sesljan v promocijskem prvenstvu ne igra najbolje, je pa uspešna v pokalu. Tokrat si je v četrtfinalu pokala promocijske privoščila ekipo iz Tolmeča in se uvrstila v polfinale, v katerem bo 25. oktobra igral najprej v gosteh proti Pro Cervignanu. Povratna tekma bo v Vižovljah 8. novembra. Finale bo 14. januarja  v Gorici.
Četrtfinalna tekma se za gostitelje ni začela najbolje, saj so gsotje že v 6. minuti povedli.Tolmezzo je držal tesno vodstvo do 64. minute, ko je Tawgui stanje izenačil. Zmagoviti zadetek pa je v 86. minuti dosegel Menichini.

Četrtfinalni izid
Fiume Bannia – Valnatisone 2:0
Pro Gorizia – Aurora 2:0
Juventina – Pro Cervignano 1:2
Sistiana/Sesljan . tolmezzo 2:1

Polfinale (25.10 in 8.11.2017)
Pro Cervignano – Sistiana/Sesljan
Pro Gorizia – Fiume bannia