Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Prijateljske tekme; Kras in Vesna izenačila; Primorje – Triestina 1:4; zmaga Juventine in Sistiane Sesljana

Po nekajdnevnih, v glavnem kondicijskih treningih so bile v soboto na vrsti prve prijateljske tekme. Kras, ki nastopa v elitni ligi, je v Mirnu proti domačemu moštvu igral neodločeno 1:1.  In brez zmagovalca (1:1) se je končalo tudi srečanje v Križu med domačo Vesno in Lumignaccom. V središču pozornosti pa je bilo gotovo prijateljsko srečanje na proseški Rouni, kjer domače Primorje gostilo tretjeligaša Triestino. Zmagala je tržaška ekipa s 4:1, Primorje pa je z igro zadovoljilo. Juventina je doma premagala Torviscoso.
Že v petek  je Sistiana Sesljan v gosteh zanesljivo premagala Staranzano s 3:0.

Petek, 11. avgusta 2017

Staranzano – Sistiana Sesljan 0:3 (0:2)

Strelca: Petracci 2, Miklavec
SISTIANA/SESLJAN, začetna postava: Jugovac, Crosato, Del Bello, Donato, Castellano, Bric, Miklavec, Taigwoo, Petracci, Cannone, Sammartini; trener Biloslavo.
ŠTARANCAN – V svoji prvi pripravljalni tekmi je moštvo Sistiana Sesljana zmagalo v gosteh proti Staranzanu. Kakovostna razlika med ekipama je bila očitna (Staranzano namreč nastopa v 2. AL, ekipa iz Sesljana pa v promocijski ligi) in gostje so po prvem polčasu vodili z dvema goloma prednosti. Za trenerja Biloslava je bila to vsekakor pozitivna izkušnja. Moštvo iz Sesljana bo igralo drugo pripravljalno tekmo v petek, 18. avgusta v Bazovici ob 20. uri proti Zarji.

Sobota, 12. avgusta 2017

Primorje – Triestina 1:4 (1:3)

Strelci: França 1′, Gerbini 30′, Bariti 31′, França 45′, 56′ Mensah
PRIMORJE : Modesti (46′ Bossi), Kuniqi (46′ Surez), Cerar (46′ Miot), Tomizza (46′ Furlan), Millo (46′ Krasniqi), Gerbini (46′ Pezzullo), Girardini, Benvenuto (46′ Battaglini), Zubin (46′ Rudes), Semani (46′ Danieli), Casseler (46′ Del Vecchio).  Trener: Ravalico.
TRIESTINA: Perisan, Troiani (58′ Di Fonti), Pizzul (69′ Libutti), El Hasni, Meduri (58′ Finazzi), Aquaro (58′ Codromaz), Bracaletti (65′ ‘Zoom’), Castiglia (46′ Acquadro), Arma (65′ Celestri), França (46′ Petrella), Bariti (46′ Mensah).  Trener: Sannino.
Sodnik: Zilani iz Trsta.
PROSEK – Pred več kot 350 gledalci je Primorje na proseški Rouni odigralo svojo prvo pripravljalno tekmo proti novopečenemu tretjeligašu Triestini. Srečanje na Rouni je bilo prijetno. Že pred samo tekmo sta “žonglerja” Swann Ritossa in njegov kolega priredila pravi šov z žogo in si prislužila aplavz številnih navijačev, ki so prvič lahko sedeli na novi montažni tribuni, kar je za društvo vsekakor velika pridobitev. Sledila je še krajša svečanost, ko so predstavniki obeh društev tudi formalno sklenili vključitev proseškega društva med člani Triestine.
Začetek tekme je bil za domače moštvo “šokanten”, saj je Triestina po samih 15 sekundah igre povedla s Franco po lepi skupinski akciji. Kazalo je, da bo Primorje padlo pod točo golov. A ni bilo tako. Gostitelji so kaj kamlu uredili svoje vrste, se enakovredno upirali bolj renomiranim gostom in v 30. minuti celo stanje izenačili z Gerbinijem. A veselje domačinov je trajalo le nekaj minut, saj je Bariti s krasnim golom spet povedel Triestino v vodstvo. Tik pred koncem polčasa je Franca dal še tretji gol. V drugem polčasu je ob zamenjavi igralcev obeh ekip Triestina dala še en sam gol z Mensahom in po pričakovanju zmagala.
Vtis po tekmi pa je bil, da Triestina še ni povsem nared za tako zahtevno ligo, kot je C-liga, in da trenerja Sannina čaka še precej dela. Trener Primorja Ravalico pa je lahko s svojo ekipo zadovoljen. Moštvo, se je proti renomiranemu nasprotniku občasno povsem enakovredno borilo in bo verjetno tudi v bližnjem promocijskem prvenstvu odigralo pomembno vlogo.

Vesna – Lumignacco 1:1 -> več in foto

Adria Miren – NK Kras 1:1 -> več in foto

Juventina – Torviscosa 1:0
Strelec: Kožuh 11-m

Prosek (Trst) - nogomet; prijateljska tekma

Primorje – Triestina (foto Lako)