Prve dni novega leta je devet Borovih atletov in atletinj izkoristilo za atletske priprave na Madžarskem, v sklopu evropskega projekta MVPA, v katerega je društvo vključeno že drugo leto. Tokrat potekajo osemdnevne priprave (od 2. do 9. januarja 2018) na Madžarskem, točneje v Székesfehérvárju, mestecu na pol poti med Blatnim jezerom in Budimpešto. V projektu sodeluje pet društev iz petih evropskih držav: Atletski klub Bor predstavlja Italijo, Atletski klub Koper Slovenijo, nato so še Hrvaška, Češka in tokratna gostiteljica Madžarska.
Glavni cilj projekta je izboljšati intenzivnost vadbe med urami športne vzgoje v šolah, zato se pripravlja različne primere dejavnosti, ki bodo ob koncu projekta ponujene šolam po celi Evropi, kot primeri dobre prakse.
Priprave so bile priložnost za treninge v drugačnem okolju, za spoznavanje vrstnikov iz drugih držav, razna druženja in za oglede okolice (mesta in Budimpešte).
Priprav so se za Atletski klub Bor udeležili: Matija Pučnik, Roj Locatelli, Peter Savron, Jaren Diviacco, Nika Purič, Vera Blasina, Irina Blasina, Tea Civardi in Michela Sossi ter trenerki Biserka Cesar in Nika Barundič.

20180106_135150_(1024x768)

Tekst in foto Biserka Cesar