V sredo, 12. septembra 2018 je bil na sporedu 2. krog deželnega nogometnega pokala za ekipe 1. amaterske lige. V raznih skupinah so nastopile  tudi tri ekipe naših društev:  Primorec je zmagal,  Vesna  je igrala neodločeno, Zarja pa je izgubila.

Deželni pokal

1. amaterska liga (2. krog)

SKUPINA M

Trst, Ul. Locchi; sreda, 12. septembra 2018 (20.00)
S. Andrea S. Vito – Primorec 0:2 (0:1)
Strelca: 30′ Di Corato, 90′ Krasniqi.
PRIMOREC: Parovel, De Leo, Grego, Piras, Skolnik, Suppani, Caselli, Di Corato, Buonpane (Krasniqi), Dlcemaschio (Selakovič), Kastrati (Galati Rando). Trener De Sio.
Trebenski Primorec se je po nedeljskem porazu v prvenstvu oddolžil in v drugem krogu pokala zasluženo zmagal. Sreačnje je bilo  v glavnem izenačeno, Primorec pa je imel večje število priložnosti za gol.

Domjo; sreda, 12. septembra 2018 (20.00)
Domio – Vesna 2:2 (0:1)
Strelca: Centrone, Nigris
VESNA: Carli, Veronese (Nabergoi), Renar, Dzinić, Noto, Biondini, Furlan (Colja), Procacci, Centrone (Nigris), Sbrocchi, Milošević (Mule). Trener: Maranzana.
Kriško moštvo je iralo dobro peredvsem v prvem polčasu, ko je tudi vodilo z golom Centroneja. V drugem polčasu so gostitleji  celo povedli, Vesna pa je prav v zadnji minuti stanje izenačila z Nigrisom.

Izida 1. kroga: Domio – Primorec 3:3; Vesna – S. Andrea S. Vito 0:4
Vrstni red (po 2. krogu): Primorec 4; S. Andrea S. Vito 3; Domio 2; Vesna 1.
Prihodnji, 3. krog (26.9.): Primorec – Vesna;  S. Andrea S. Vito – Domio.

SKUPINA N

Štarancan; sreda, 12. septembra 2018 (20.00)
Staranzano – Zarja 3:0 (2:0)
ZARJA: Persic, Cappai (Norante), Spinelli, Spadaro, Varglien (Markovič), Prestifilippo, Lodi (Pippan), Cottiga (Bečaj), Bernobi, Vascotto (Cepar), Racman; trener Campo.
Zarja je igrala z zelo pomlajeno in zato neizkušeno postavo ter je zasluženo izgubila. Sicer pa je izid postranske važnosti, saj je ta tekma v glavnem rabila, da si mladi igralci naberejo izkušnje.

Ostali izid: Isonzo – Monfalcone 1:3

Izida 1. kroga: Zarja – Isonzo 0:0; UF Monfalcone – Staranzano 1:2.
Vrstni red: Staranzano 6;  UFM Monfalcone 3; Zarja, Isonzo SP 1.
Prihodnji, 3. krog (26.9.): Staranzano – Isonzo; Mnfalcone – Zarja