SAPPADA – V nedeljo, 10. februarja 2019, je bila na progi Pista nera v Sappadi na vrsti tretja preizkušnja deželnega prvenstva v slalomu. Na precej zahtevni progi, ki je bila odlično pripravljena, je nastopilo kar 186 tekmovalcev kategorij baby in cicibani, med katerimi je bilo tudi 16 članov združene ekipe A ZSŠDI.
V kategoriji baby 1 se je med punčkami najboljše uvrstila Aurora Barbarotto, ki je bila 11., takoj za njo pa so se uvrstile še Ashley Candotti (13.), Asja Strani (14.) in Veronika Valerio (15., vse Devin).
V isti kategoriji je med fanti slavil Tommaso Dagri, ki je v letošnji sezoni zmagal že četrtič, na zmagovalnem odru pa je stal tudi Niko Janev, ki je zasedel 3. mesto. Andrea Raffaele je bil 11. (vsi Devin).
V kategoriji baby 2 sta Enej Kukanja in Mattia Sudano zasedla odlični 3. in 4. mesto, Hasan Paškulin Martini je bil 12., Matteo Ravalico pa je odstopil (vsi Devin).
V kategoriji cicibani je bila med deklicami Chiara Raffaele 28. V moški konkurenci je bil Emil Kerpan za las pre počasen za zmagovalni oder in prispel na 4. mesto, Nicola Valdemarin je v prvemu spustu naredil manjšo napako in končal na 9. mestu (oba Devin). Christian Taučer (Brdina) je bil na skupni lestvici 17., Anže Stopar pa je zaključil na 22. mestu.
Na društveni lestvici je bil Devin 6.