SESTOLA (Modena) – Šest smučarjev Združene tekmovalne ekipe BDM se je konec tedna udeležilo 42° državnega finale Gran Premio Giovanissimi AMSI, ki je poteka v kraju Sestola (Modena) v Emilji Romagni – na zelo zahtevnih progah, na katerih je zrasel in treniral legendarni italijanski smučarski as, Alberto Tomba.
Gojenci trenerja Ivana Kerpana, ki jih je spremljal na to pomembno državno preizkušnjo, so na državnem finale zastopali deželo Furlanijo Julijsko krajino in se pomerili z zelo ostro konkurenco smučarskih klubov iz Doline Aosta, Piemonta, Lombardije, Tridentinskega Gornjega Poadižja, Veneta, Emilije Romagne, Toskane, Ambrucov, Marke, Lacija, Kampanije in Kalabrije.
Prav vsi naši zastopniki so se uvrstili med prvih 100 na posamezni kategoriji, na skupno 1200 športikov.
V soboto 23. marca sta se po apeninskih progah najprej spustila Mattia Sudano in Hasan Paškulin Martini (oba SK Devin), v kategoriji Baby 2 – U10. Dosegla sta, v ostri konkurenci 210 tekmovalcev, 88. in 96. mesto, s časoma 52,62 oz. 53,60 in z zaostankom 7 sekund za prvouvrščenim (46,07).
Chiara Raffaele je v kategoriji U12 po padcu dokončala progo in cilj dosegla s časom 1.05.27 in pristala na 128. mestu, Taučer Christian (SK Brdina) pa je v nedeljo 24. marca pometel s konkurenco in s časom 47,10 ter manj kot 6 sekundami zaostanka za prvouvrščenim zasedel odlično 54. mesto.
V kategoriji U9 Baby 1 ženske pa sta Aurora Barbarotto in Aschley Candotti (obe SK Devin) dosegli 79. in 84. mesto s časoma 65,61 in 65,78 ter zaostali za prvouvršeno v kategoriji le 8 sekund.
Dogodek, ki ga prireja združenje italijanskih inštruktorjev smučanja AMSI, je zagotovo najbolj pričakovano tekmovanje za male smučarske prvake. Državni finale v veleslalomu, teku na smučeh in snowboardu se vsako leto odvija v drugem smučišarskem središču in nagrajuje mlade obljube italijanskega smučanja, “italijanske mladinske prvake”.
GranPremio Giovanissimi je dogodek, ki je vedno spremljan z velikim navdušenjem: je namreč dogodek, ki je sposoben vzbuditi velika čustva in poudarja vrednote športa, sodelovanja, zvestobe, praznovanja in prijateljstva.
Več kot 40 let je Gran Premio Giovanissimi AMSI prava kovačnica prvakov in vsakič rekordna izvedba.

 

sk devin