OSTIA (Rim) – V soboto, 9. in v nedeljo, 10. junija je v kraju Ostia pri Rimu potekalo državno prvenstvo v tradicionalnem karateju. Več kot tisoč karateistov in karateistk se je zbralo v športni palači Pala Pelliconi, ki je pravzaprav namenjena v veliki meri tekmovanjem v borilnih veščinah.
Tekmovanja se je torej udeležilo veliko število atletov iz cele Italije, in sicer vsi najboljši iz vseh dežel. Med temi je bilo tudi veliko evropskih in svetovnih prvakov, nivo je bil torej res visok. Ti so tekmovali tako v kumiteju – borbah, in katah – prostih likih.
Na tekmi je bil prisoten tudi mojster Hiroshi Shirai, ki je glavni predstavnik karate stila shotokan v Italiji.
Tekme so se udeležili tudi trije karateisti Shinkai cluba, in sicer črni pas Matteo Blocar, črni pas Mija Ukmar in rjavi pas Patrick Zidarič. Trener Giorgio Munafò je pa spremljal naše atlete. Mojster Sergij Štoka je pa bil na tekmovanju prisoten kot sodnik, in sicer eden izmed dveh sodnikov iz naše dežele.
Blocar in Ukmarjeva sta tekmovala v soboto v katah in v nedeljo v kumiteju. Njima dvema se v ostri konkurenci ni posrečilo, zaradi tega se vračata domov brez medalje.
Najboljše se je izkazal skoraj šestnajstletni Patrick Zidarič. Ta je tekmoval le v kumiteju, in sicer v kategoriji kadetov. Čeprav ni stopil na stopničke, je ta zmagal večje število borb, mu pa ni uspelo tekmovati v finalu. Dosegel je končno peto mesto.

Patrick Zidarič