NOVA GORICA (Slovenija) –  Po poletnem premoru (kdor ga je imel), so se pričela tekmovanja drugega dela atletske sezone.
Zadnji vikend je tako v Novi Gorici potekala četrta od petih tekem veljavnih za ekipno prvenstvo Slovenije v hoji, namenjena vsem ženskim in moškim kategorijam. V peklenski vročini s startom ob 15:30, se je na razdalji 5000 m predstavilo 17 tekmovalcev v kategorijah mlajših in starejših mladincev ter članov. Seveda ni manjkal niti naš atlet Fabio Ruzzier, ki je vodil koprsko ekipo 5 hitrohodcev v lovu na prestižno lovoriko državnega ekipnega prvaka. Po prvih 3 tekmah je bil namreč v vodstvu celjski Kladivar s 30 točkami prednosti pred Koprčani. Odlični rezultati le-teh v Novi Gorici pa so popolnoma spremenili klubsko lestvico, saj ima sedaj AK Koper tekmo pred koncem celih 25 točk prednosti. Med peterico so kar ètirje posegli po zmagi (Saša Milenovič na 1000 m med U12, Eva Čanadi med starejšimi mladinkami na 5000 m, na isti razdalji pa še Andreja Poklar med članicami in Fabio Ruzzier med člani, medtem ko je bila med članicami na 3. mestu Jasna Lovrečič).
Peta in zadnja tekma ekipnega prvenstva bo na sporedu že to soboto na Ravnah, medtem ko bo naslednji dan v Trstu mednarodna tekma v hoji za vse kategorije in bo veljala za članski deželni naslov v hoji na 10 km na cesti, za Memorial Crasso, namenjen veteranom ter kot druga tekma letošnjega Race Walking Four Races. Zadnji dve leti je to tekmovanje bilo na tržaškem glavnem trgu, medtem ko je bilo za letos prenešeno v Staro pristanišče. Poleg najboljših hitrohodcev vseh kategoriji iz naše dežele in Slovenije je pričakovan tudi nastop obetavnih tekmovalcev iz Slovaške, Srbije, Hrvaške in Avstrije. Tekme se bodo začele ob 9. uri, start in cilj vseh razdalj pa bo pred prenovljenim skladiščem št. 25.

Race-Walk-Cup-2018_A5_bz-1
Race-Walk-Cup-2018_A5_bz-2