Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Evropsko prvenstvo, 49erFX: Sirenini jadralki Carlotta Omari in Jana Germani na zmagovalnem odru med mladinkami

KIEL (Nemčija) – V petek, 4. avgusta 2017,  se je v Kielu končalo evropsko prvensto v olimpijskem razredu 49er, na katerem sta nastopali z državno reprezentanco jadralki TPK Sirena Carlotta Omari z Matildo Distefano (STV) in Jana Germani s Francesco Bergamo (YC Adriaco). Carlotta Omari je zaključila na 21. mestu in 2. v mladinski ženski razvrstitvi, Jana Germani pa na 26. mestu med evropejkami in 3. v mladinski ženski razvrstitvi! Na skupni končni lestvici je bila Carlotta z Distefanovo 33., Jana pa z Bergamovo 38.
Sirenini jadralki sta obe še zelo mladi, novinki v olimpijskem razredu 49er, čeprav že članici prvih dveh posadk drzavne reprezentance. Gre zato povdariti posebno njuno odlicno mesto v mladinski ženski razvrstivi, kjer sta bili prav v vrhu.
Jadralki se bosta z državno reprezentaco udeležili še svetovnega prvenstva 49er od 28. avgusta do 2. septembra v Portu na Portugalskem.

EP dan za dnem

Nedelja, 30. julija 2017

Prvenstvo se je uradno začelo v nedeljo s prvim dnevom tekmovanj. Na sporedu so bili trije plovi: Carlotta Omari in Matilda Distefano so po prvem dnevu na 35. (uvrstitve: 16., 11. in 7.), Jana Germani in Francesca Bergamo pa na 37. mestu (16., 11. in 10.). Že po prvem dnevu sta prevzeli vodstvo Danki Jena Mai Hansen in Katja Salskov Iversen, ki sodita v ožji krog favoritkinj za končno zmago.

Ponedeljek, 31. julija 2017

Jana Germani in Francesca Bergamo sta zelo solidno opravili štiri plove (7., 11., 13. in 8. mesto) in pridobili dve mesti na skupni razvrstitvi, tako da sta sedaj na 35. mestu. Slabše sta se odrezali Carlotta Omari in Matilda Distefano, ki sta se uvrstili na 17., 14., 18. in 7. mesto, tako da sta zdrknili na 44. mesto skupne lestvice. Tudi po drugem dnevu še vedno vodita Danki Jena Mai Hansen in Katja Salskov Iversen.

-> več v italijanščini

Torek, 1. avgusta 2017

Carlotta Omari in Matilda Distefano sta se oddolžili za slabše uvrstitve iz dneva prej in s tremi odličnimi preizkušnjami (7., 2. in 12. mesto) napredovali iz 44. na 33. mesto.  Nekoliko slabše sta se tokrat odrezali Jana Germani in Francesca Bergamo, ki sta po prvem plovu (odlično 6. mesto) zbrali dvakrat po 17. mesto in nazadovali na  skupno 38. mesto. Obe posadki pa se nista uvrstili v skupino gold, v katero se uvrstijo prvih 24 jadrnic.
Do spremembe je prišlo tudi na vrhu razpredelnice. Nizozemki Annemiek Bekkering in Cecile Janmaat sta namreč izpodrinili s prvega mesta dansko posadko Jena Mai Hansen – Katja Salskov Iversen.

-> več v italijanščini

Sreda, 2. avgusta 2017

Naši jadralki sta poboljšali svojo skupno uvrstitev. Carlotta Omari in Matilda Distefano sta v drugem plovu celo osvojili 3. mesto, v prvem pa sta bili 14. in v tretjem 17., tako da sta sedaj začasno na 31. skupnem mestu. Tudi Jana Germani in Francesca Bergamo sta več kot zadovoljivo opravili tri preizkušnje, s tem da sta osvojili 8., 12. in 16. mesto, tako da sta sedaj na začasnem 33. mestu skupne razvrstitve.
Na vrhu lestvice je prišlo spet do spremembe. Danska posadka Jena Mai Hansen – Katja Salskov Iversen je spet prevzela vodstvo, medtem ko sta do torka vodilni Nizozemki Annemiek Bekkering in Cecile Janmaat zdrknili celo na 5. mesto.

-> več v italijanščini

CARLOTTA-EP-49er
JANA-EP-49er
JANA
CARLOTTA-

Četrtek, 3. avgusta 2017

Medtem ko sta Carlotta Omari in Matilda Distefano ohranili 31. skupno mesto na lestvici, sta se torkat Jana Germani in Francesca Bergamo slabše odrezali in s 33. zdrknili na 38. mesto. Omarijeva in sotekmovalka sta v treh plovih osvojili 16., 6. in 20. mesto; Jana Germani in Bergamova pa 15., 10. in 17. mesto.
Na vrhu začasne razpredelnice pa je prišlo spet do spremembe. Sedaj vodita Nemki Victoria Jurzcok in Anika Lorenz, drugi sta predstavnici Velike Britanije Charlotte Dobson in Saskia Tidei, tretji pa Nemki Tina Lutz in Susann Beucke.

Petek, 4. avgusta 2017

Šesti in zadnji dan zaradi zelo slabega vremena (močan veter) v srebrni skupini niso izpeljali nobenega plova, tako da sta Sirenini jadralki Carlotta Omari z Matildo Distefano in Jana Germani s Francesco Bergamo končali svojo evropsko izkušnjo na 33. oziroma 38. mestu.
Evropski naslov sta osvojili Nemki Lutz/Beuke, na drugo mesto a sta se uvrstili Britanki Dobson/Tidey, na tretje pa Nemki Jurczok/Lorenz.

-> več v italijanščini

-> rezultati in lestvica

Foto; zgoraj in spodaj Carlotta Omari; druga in tretja slika Jana Germani