Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Deželna tekma za Pokal ZSŠDI: Caterina Sinigoi prva, Nikola Kerpan šesti; odlična organizacija SK Brdina

WhatsApp-Image-2019-01-06-at-15.05.49-1

FORNI DI SOPRA – Da sodi Devinova smučarka in članica združene A ekipe ZSŠDI Caterina Sinigoi med najboljše v deželi FJK, je spet dokazala v nedeljo, 6. januarja 2019 na tekmi deželnega prvenstva za Pokal ZSŠDI za dečke in deklice ter naraščajnike in naraščajnice. Slalomsko tekmo je je zelo uspešno v sončnem in hladnem vremenu organiziral SK Brdina.
Caterina Sinigoi je med naraščajnicami zmagala in pometla z vso konkurenco, saj je drugouvrščeni Sofii Colombo zadala skoraj štiri sekunde zaostanka. V tej kategoriji sta nastopili še dve naši predstavnici Gaia Del Latte, ki je osvojila 9. mesto, in Taira Garizio, ki je bila deseta. Ni dokončala prve vožnje Chiara Valdemarin.
Med naraščajniki se je zelo dobro uvrstil Nikola Kerpan, ki se je uvrstil na 6. mesto; Enrico Slavich je bil deseti, Luka Žetko pa 12. Maks Skerk  je odstopil.
Med deklicami naši predstavnici Tea Strani in Alice Valdemarin nista imele sreče, saj sta odstopili.
Med dečki je Julijan Sudano osvojil 11. mesto. Luca Poberai in James Robe Faraguna sta bila diskvalificirana v pri vočnji, nista startala Francesco Slavich in Luca Fantini.
Na društveni lestvici je SK Devin s 164 točkami osvojil odlično 3. mesto. Zmagal je Cimenti Sci s 178 točkami, drugi je bil SC 70 s 168 točkami.

Foto: spletna stran FISI FVG; sledijo druge slike

Lestvici

Caterina Sinigoi na najvišji stopnički
Caterina Sinigoi na najvišji stopnički

Foto SK Brdina in Marco Kerpan