Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

36. Zamejsko smučarsko prvenstvo – Pokal ZSŠDI: Vesna Bizjak, Mattia Del Latte, Caterina Sinigoi in Nikola Kerpan letošnji prvaki

FORNI DI SOPRA – V nedeljo, 11. marca 2018, je v kraju Forni di Sopra potekalo 36. Zamejsko smučarsko prvenstvo-Pokal ZSŠDI, ki sta ga priredila SK Devin in ZSŠDI.
Prijavljenih je bilo 91 tekmovalcev petih zamejskih društev: SPDG, SK Brdina, Planinska družina Benečija, ŠD Mladina  in SK Devin. Kljub vremenski napovedi so se navdušenci korajžno pripeljali v to zimsko smučarsko središče, ki razpolaga še vedno z obilno snežno podlago in  prav vsi so se izvrstno spustili po  zgledno pripravljeni progi Cimacuta, za katero so se kot vedno izkazali operaterji PromoturismoFVG in omogočili oba spusta v optimalnih razmerah.
Tudi napovedanega obilnega deževja ni bilo, saj  se je na isti progi in po zamejski tekmi  celo odvijala deželna tekma FISI za najmlajše veljavna za Videmsko  prvenstvo, starejši so že prej opravili svojo  tekmo  na Varmostu 2.
Z velikim veseljem so organizatorji sprejeli  člane Planinske družine Benečije, ki jo je spremljala predsednica Luisa Battistig in nekateri med njimi tako otroci kot odrasli so se lepo izkazali na tekmi , saj  prirejajo že vrsto let dobro obiskane smučarske tečaje v Podkloštru na Koroškem.
Veleslalomska proga za Zamejsko prvenstvo je obsegala 28 vrat z vrha proge do ciljne arene  v prvem spustu, medtem ko se je 8 ženskih in 12 moških najboljših na mladinski in članski ravni uvrstilo v predvideni drugi spust s startom iz hiške, tako da so lahko gledalci v ciljni areni  prisostvovali boju za naslov prvaka.
Pri mikrofonu je kot vedno  profesionalno in sproščeno celotno dogajanje vodil in popestril Evgen Ban, ki je tudi zastopal ZSŠDI.
Po seštevku časov obeh spustov so si priborili naslov zamejskih prvakov 2018 na članski ravni Vesna Bizjak (Mladina) in Mattia Del Latte (Devin), na mladinski ravni pa Caterina Šinigoi in Nikola Kerpan (oba Devin).
Ker so organizatorji že napovedali, da bo nagrajevanje vseh kategorij in društev in sklepna družabost  zaradi vremenskih napovedi kasneje na Krasu, so  v pokritem šotoru nagradili vse štiri prvake s pokalom ob navijanju vseh prisotnih in ob prigrizku. Pozdravil jih je predsednik SK Devin Dario Štolfa, ki se je vsem tekmovalcem, trenerjem, staršem in operaterjem iz Fornija zahvalil za doprinos k tej letošnji  smučarski pobudi ter čestital vsem za uspešno izpeljavo letošnjega zamejskega smučarskega prvenstva, kljub nekoliko nižji udeležbi zamejskih smučarjev.
Kraj in datum sklepne družabnosti in nagrajevanja bodo sporočili vsem udeležencem naknadno.

Lestvici: Skupna  * Društvena

20180311_122503

Foto Kristina Zidarič