primorec

vesna

23. krog; Trebče; sobota, 2.3.2019 (15.00)
Primorec   – Vesna  0:1 (0:0)
Strelec: 85′ Dzinić
PRIMOREC: Markovič, Fedele, Kastrati (Buonpane), Dicorato (Grego),  Frangini, De Leo, Krasniqi (Capraro), Facchin, Caselli, Laghezza (Piras), Iadanza. Trener De Sio.
VESNA: Carli, Leghissa, Cuk, Procacci, Veronesi, Renar, Bubnich (Rudes), Dzinić, Centrone (Favone), Mulè, Castiglione. Trener Maranzana.
Zelo pomembne derbi v Trebčah za obstanek v ligi je osvojila Vesna, za Primorca pa je ta poraz razen praviega čudeža usoden. Kar številni gledalci, glede na istočasni sprevod Kraškega pusta v bližnjih Opinah, so lahko gledali kar zanimivo in tehnično tudi zadovoljivo srečanje, na katerem je padel le en gol. Če so imeli gostje razhlo premoč v prvem polčasu, so v drugem vzeli pobudo v svoje roke igralci Primorca, ki so sprožili nekaj nevarnih akcij in so tudi z Gregom zadeli prečko. V dveh primerih pa je kriški vratar Carli odločilno posredoval. Pet minut pred koncem regularnega dela tekme pa hladna prha za domače moštvo, ko je v gneči Dzinić presenetil domačega vratarja Markoviča. Bil je to zlata vreden  zadetek, ki daje še upanje Vesni, da se izogne najhujšemu, medtem  ko je nazadovanje Primorca le stvar “matematike”.

1. Al: Primorec - Vesna 0:1

Foto Lako in Fabio Caselli