26. krog; Prosek; nedelja; 19. marca 2017 (15.00)
 Primorje – Sovodnje (1:0)
Strelci: 19′ Čaudek avtogol; 67′ Metullio 11-m, 75′ Pacherini, 88′ Romano
PRIMORJE: Manosperti, Miot, Cerar, Pezzullo, Del Vecchio, Gerbini, Metullio, Pacherini, Danieli, Cipolla, Semani; trener Ravalico
SOVODNJE: Fabricijo, Čaudek, Filej, Galliussi, tomsič, Petejan, Lutman (De Matteo), Stergulz, Klančič, Černe (Hriberšek), Svigelj; trener Cijan.
Derbi na Proseku se je končal s pričakovano zmago vodilnega Primorja. Takoj pa naj pristavimo, da si Sovodnje tako hudega poraza ni zaslužilo. Sovodenjci so do drugega zadetka, ki ga je dosegel Metullio iz najstmetrovke, držali korak s favoriziranimi gostitelji, nakar so popustili. To so izkoristili domači igralci, ki so s Pacherinijem dosegli tretji zadetek in skoraj ob koncu srečanja dali še četrti gol.  Primorjaši sopo tej zmagi utrdili prvo mesto na lestvici in napravili še lep korak naprej po potid do napredovanja. Sovdenjci pa so bli večji del tekme enakovredni domačemu moštvu (pri tem pa ima velike zasluge vratar Fabricijo, ki je večkrat odločilno posredoval), kot doslej v tem prvenstvu pa niso dovolj prisebni v napadu.

Foto Lako