23. krog; Repn; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
 Kras Repen  – Chions  3:2 (0:1)
STRELCI: 10′ Facca; 57′ Grujić, 73′ Grujic, 87′ Goncalves de Oliveira, 89′ Klancic.
KRAS: D’Agnolo, Radujko, Ciave, Kosuta, Hadzic, Parola, Venturini (92′ Dulic), Stanich, Juren, Grujic (88′ Klancic), Baskera (83′ D’Aliesio). Trener: Knezevic.
CHIONS: Nardoni, De Cecco, Prampolini, Bartoia, Battiston, Visintin, Zucchiatti, Baruzzini (60′ Disnan), Carniello (60′ Urbanetto), Goncalves de Oliveira, Facca (83′ Perfetto). Trener: Lenisa.
Sodnik: Francesco Marri (Krmin).
Kras, ki se na vse kriplje bori proti izpadu v nižjo ligo, je v tem krogu poskrbel za pravi podvig: premagal je vodilni Chions, ki je do tega kroga imel kar 34 točk več od repenske ekipe. Tekma je bila vseskozi izenačena, v zadnjih minutah pa izjemno razburljiva. V prvem polčasu je Chions povedel, v drugem delu tekme pa je stopil v ospredje Krasov kapetan Grujić, ki je stanje najprej izenačil in nato povedel svoje moštvo v vodstvo. Gostje so tri minute pred koncem regularnega dela tekme izid izenačili, dve minuti pozneje pa je Klančič, ki je malo pred tem zamenjal Grujića, dosegel zmagoviti zadetek v neizmerno veselje igralcev na igrišču in premraženih, toda nadvse veselih navijačev na tribuni.

Foto Andrej Skrinjar