GORICA –  V soboto, 20. oktobra 2018,  je bila po cestah v bližini trga C. Battisti v centru Gorice na sporedu 10. jubilejna izvedba Trofeje Halloween v hoji, veljavne kot tretja od štirih tekem letošnjega “Race Walking Four Races”, obenem pa je tokrat spadala še v okvir proslavljanja 40. obletnice goriškega kluba Marciatori Gorizia, ki je naslednji dan organiziral tudi mednarodni tekaški mali maraton.
Na startu  raznih kategoriji je bilo letos rekordnih 85 tekmovalcev iz 4 držav (Italije, Slovenije, Avstrije in Madžarske). Na najdaljši 5 km dolgi progi je skupno z ostalimi 17 tekmovalci startal tudi lonjerski hitrohodec Fabio Ruzzier, ki je s časom 28:01,3 osvojil odlično 2. mesto med člani in obenem za skoraj minuto izboljšal državni rekord med M65 (prej 28:57, vedno njegov, doseženem 27. aprila letos v Scanzorosciateju blizu Bergama).
Zmagal je 16 let mlajši Neapeljčan Giuseppe Saponaro s časom 25:09,8, na tretje mesto pa se je s časom 28:28,3 uvrstil 9 let mlajši Tržačan Silvio Dorigo. Po tekmi je sledilo še nagrajevanje letošnjega Deželnega članskega prvenstva v hoji na cesti, kjer je Ruzzier po šestih letih nepričakovano osvojil svoj 13. članski deželni naslov prav pred Tržačanom Dorigom in Videmčanom Francom Lovom.
Poleg tega so mu njegovi varovanci iz vrst klubov iz Slovenije prinesli še dodatno zadoščenje z zmagami Saše Milenovič in Roka Pfajfarja na razdalji 1 km v kategoriji U12, trem drugim mestom Tima Kavčnik Novine na 2 km U14, Karin Avsenek na 3 km U16 in Jake Grabnerja na 5 km U16 ter četrtega mesta Andreje Poklar med članicami na 5 km.
Četrta in zadnja tekma Trofeje Race Walking Four Races bo na sporedu v soboto, 10. novembra v Sežani, v okviru Tekaškega pozdrava jeseni na Krasu. Tokrat bodo zaradi obnovitvenih del tamkajšnje atletske steze vse tekme v hoji na cesti okoli parka ob Kosovelovem gledališču, s pričetkom ob 12:30