GORICA -V dvorani Dora Bassi v Gorici se je odvijalo nagrajevanje goriškega dela čezmejnega pokrajinskega smučarskega prvenstva Gorica- Nova Gorica.
Kljub letošnji nekoliko okrnjeni izvedbi tekmovanja zaradi sovpadanja datumov raznih tekem v Sloveniji in v FJK se je na nagrajevanju zbralo lepo število udeležencev. Prisotne sta pozdravila goriški župan Rodolfo Ziberna ter predstavnik Mestne občine in direktor Javnega zavoda za šport Nova Gorica Uroš Jug.
Svoj pozdrav je podal tudi podpredsednik ZSŠDI Livio Rožič, ki je obžaloval letošnje slabo usklajevanje terminov tekem in odsotnost številnih goriških italijanskih smučarskih društev. Kljub temu si Rožič obeta v naslednji sezoni nov začetek in ponovni porast udeležencev čezmejnega tekmovanja.
Pred samim nagrajevanjem so posegli še Marco Braida v imenu italijanskega olimpijskega komiteja CONI in Goriške hranilnice CA.RI.GO, Mitja Kobal za smučarski klub GADS Nova Gorica in Adriano Orsi za Sci Club Due iz Ronk in Tržiča. V dvorani je bil prisoten tudi goriški podžupan Stefano Ceretta.
Sledilo je nagrajevanje na katerem sta bila proglašena za goriška pokrajinska prvaka, zamejska Slovenca, Enrico Rožič in Mateja Nanut. Nagrado je prejel tudi najstarejši udeleženec tekmovanja, ultra veteran letnik 1929, Giovanni Barbana in zmagovalci posameznih kategorij. 18. memorial Franco Trodella, kot najbolje uvrščeni tekmovalec v kategoriji Senior je osvojil Alessandro Stagni (Sci Club Due).
Glavni koordinator in duša čezmejne smučarske prireditve Bruno Gomiscech se je v svojem posegu izrecno zahvalil goriškemu ZSŠDI ter podpredsedniku Liviu Rožiču za izredno podporo, ki jo naša krovna športna organizacija nudi pokrajinski smučarski zvezi in organizaciji te pomembne čezmejne smučarske preizkušnje.

smučanje Gorica čezmejno prvenstvo

Foto ZSŠDI