GORICA – Danes, v sredo 5. septembra 2018, so v beli dvorani goriške občine predstavili 33. soško regato, ki bo na sporedu v nedeljo, 9. septembra, s startom v Solkanu (pod jezom pri restavraciji Žogica) ob 11. uri in ciljem v Pevmskem parku v Gorici. Organizatorji pobude so Kajak klub Šilec, Kajak klub Soške elektrarne, ZSŠDI, Zavod za šport Nova Gorica pod pokroviteljstvom občine Gorica in Mestne občine Nova Gorica.
Predstavitev je vodil goriški župan Rodolfo Ziberna, ki je pohvalil organizatorje in poudaril pomen tovrstnih prireditev in čezmejnega sodelovanja nasploh. Župan je tudi najavil željo uprave po ureditvi rekreacijsko zabaviščnega centra s plažo v Pevmskega parku, kjer bi lahko dobile svoj dom nekatere rečne dejavnosti. Svoj pozdrav so podali tudi goriški odbornik Dario Obizzi, Uroš Jug za Javni zavod in za Mestno občino Nova Gorica, goriški operativni tajnik pri ZSŠDI Igor Tomasetig ter predstavnik Kajak kluba Šilec Bojan Makuc; na predstavitvi je bila prisotna tudi goriška odbornica pri ZSŠDI Erika Nardin. Potek prireditve je orisal Andrej Humar (KK Soške elektrarne). Spustu s ciljem v Pevmskem parku bodo sledile nekatere spremljevalne dejavnosti na vodi, Slovenski pokal v sup-u, družabnost in nagrajevanje.
Na gumenjakih KK Šilec in ZSŠDI je na voljo približno 30 prostih mest; vašo udeležbo lahko najavite na tel. 328.6333926 ali na tel 0481.33029.

sdr
Print
Print