ZAGREB – V soboto, 9. marca  2019 se je v novi športni palači na zagrebškem velesejmu odvijalo prvo odprto hrvaško prvenstvo Master indoor.
Na njem so nastopili atleti iz 5 držav (Hrvaške, Slovenije, Italije, Poljske in Avstrije), med katerimi je bil tudi lonjerski hitrohodec Fabio Ruzzier. Na razdalji 3.000 m je četrti teden zaporedoma (Dunaj, Ancona, Istanbul in sedaj Zagreb) zmagal in obenem z doseženim časom 16:31,96 izboljšal lastni državni rekord v kategoriji M65 (prejšnji 16:36,12 izpred tedna dni v Istanbulu). Po avstrijskem in balkanskem naslovu (v Italiji je tekmoval izven konkurence), si je tako priboril še naslov hrvaškega prvaka. Med 12 tekmovalci vseh kategoriji je bil drugi najboljši le za 10 let mlajšim Vladom Veršecem.
Naslednja tekma ga čaka v soboto, 23. marca v slovaških Dudincah, kjer bo s svojimi mlajšimi varovanci iz raznih slovenskih klubov nastopil na velikem mednarodnem tekmovanju v hoji. To bo tudi otvoritvena tekma sezone na odprtem, ki se bo nato zaključila 9. novembra v Sežani s klasično mednarodno tekmo v okviru “Tekaškega pozdrava jeseni na Krasu”.

Atletika Fabio Ruzzier
Atletika Fabio Ruzzier