Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Italijanski pokal: Mladost izenačila; Primorje in Sistiana/Sesljan zmagala; prijateljska: Kras – Primorec 2:2

V sredo, 29. avgusta 2018 je bil na sproedu 1. krog italijanskega pokala za ekipe promocijske lige. Zaposlene so bile tudi tri ekipe naših društev. Primorje in Sistiana/Sesljan sta zmagala, Mladost pa je igrala neodločeno.

Romjan, 29. avgusta 2018 (20.00)
Mladost – Virtus Corno 0:0
MLADOST: Cantamessa, Malaroda, Manià, Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo, Furlan, Ligia (Caus), Milan, Petronio (Pierobon). Trener: Caiffa.
Izključen: 38′ Manià
Srečanje so odigrali v Romjanu, ker na igriščj v Doberdbou prenavaljajo slačilnice. Igralci Mladosti so se v glavnem branili tudi zato, ker so večji del tekme igrali v desetih. Že v 38. minuti je bil namreč izključen Mania’.

Prosek, 29. avgusta 2018 (20.00)
Primorje – Codroipo 1:0 (0:0)
Strelec: 71′ Lombardi
PRIMORJE: Contento, Benvenuto, Tomizza, Giacomi, Beltrame (Gira), Sessi (Cerar), Lombardi, Semani, Casseler, Lizzul (Marincich), Martin (Cociani); trener Allegretti.
Proseško Primorje je zasluženo premagalo trdoživo ekipo iz Codroipa. Že v prvem polčasu bi lahko povedal, saj je zadela kar dve vratnici. Za zmagoviti zadetek pa je poskrbel Lombardi v 26. minuti drugega polčasa

Foto Davide Ravalico

Vižovlje, 29. avgusta 2018 (20.30)
Sistiana/Sesljan – Torre 3:1 (1:0)
Strelci: 17′ Božičič; 70′ Tawgui, 90′ Sammartini
SISTIANA/SESLJAN: Zucca, Antonič, Del Bello, Francioli (Cociani), Zlatič, Carli, Crosato, Miklavec, Sammartini, Božičič (Fabris), Tawgui. Trener: Musolino.
Ekipa iz Sesljana je uspešno začela sezono in povsem zasluženo premagala ekipo Torre. Že po prvem polčasu so gostitelji vodili z golom, ki ga je dosegel Božičič. V nadaljevanju tekme so podvojili s Tawguiem. Torre je nato zmanjšal izid na 1:2, končni rezultat pa je zapečatil Sammartini skoraj ob izeku srečanja.

Ostali izidi 1. kroga
Chiarbola – Pravisdomini 3:0
Gonars – Pro Cervignano 0:1
Corva – Valnatisone 2:1
Costalunga – Prata 1:1
Pro Fagagna – ISM Gradisca 4:2
Pro Romans – Camino 1:0
Risanese – Union Pasiano 2:0
S. Giovanni – OL3 0:3
Sesto Bagn. – Zaule 2:2
Tarcentina – Spal Cordovado 0:2
Trieste Calcio – CAsarsa 2:1
Vajont – Sanvitese 1:0
Vivai Rauscedo – Tolmezzo 1:2

Prijateljska tekma: Kras – Primorec 2:2 (2:0)

Strelci, za Kras: Črgan in Zappalà; za Primorca: Buonpane in Kastrati.

V sredo sta se v Repnu v prijateljski tekmi pomerila Kras (elitna liga) in Primorec (1. AL). Tekma se je končala pri neodločenemu izidu 2:2, kar naj bi bilo presenečenje. Ko je  Kras v prvem polčasu igral s standardno postavo je vodil z goloma, ki sta ju dosegla Črganin Zappala’. V drugem polčasu, ko je trener Kneževič poslal na igrišče vse razpoložljive igralce, so imeli gostje več od igre, dosegli dva zadetka z Buonpanejem in Kastratijem ter zasluženo remizirali.

Foto Emanuela Trampuz