RIM – V nedeljo se je izteklo štiridnevno državno jadralno prvenstvo v olimpijskih razredih (CICO), ki ga je v Rimu organizirala Italijanska jadralna zveza. Okoli 300 jadralcev se je pomerilo v desetih različnih olimpijskih razredih, tekmovanje, ki velja za eno najpomembnejših prireditev Italijanske jadralne zveze, pa je bilo izredno uspešno za Sirenine jadralke, saj je mešana posadka barkovljanskega pomorskega kluba prijadrala na zmagovalni oder. Flokistka Cecilia Fedel (TPK Sirena) in krmarka Maria Vittoria Merchesini (Svbg) sta v razredu 470 zasedli 3. mesto in se tako okitili z bronasto kolajno. Ekipni uspeh sta lepo dopolnili Sirenini jadralki razreda 49fx: flokistka Jana Germani je v posadki s Francesco Bergamo (YC Adriaco) zasedla 4. mesto in za eno točko zgrešila zmagovalni oder, krmarka Carlotta Omari pa je skupaj s flokistko Matildo Distefano (Stv) pristala na odličnem petem mestu.
Bronaste kolajne svojih varovank se je zelo razveselil trener Matjaž Antonaz, kreator uspehov TPK Sirena in sosednjega kluba Svbg. “Dekleti sta se borili kot levinji in odlično izpeljali sedem od predvidenih osem plovov. Popolnoma sta upravičili moja pričakovanja, čeprav imamo še veliko rezerv pri spinakerju. Ampak to je stvar zorenja. S časom bosta jadralki odpravili tudi manjše pomanjkljivosti”, je plove varovank komentiral Antonaz, ki je spomnil, da je pri dekletih konkurenca zelo huda. Nenazadnje sta Cecilio in Mario Vittorio prehiteli mladinski in svetovni prvakinji, je opozoril Antonaz, ki ga zelo veseli, da se njuni varovanki lahko kosata z najboljšimi jadralkami na svetu. Državno prvenstvo je sicer minilo v dobrih vremenskih razmerah, tržaške jadralce je morda presenetil dolgi val, na katerega niso navajeni. “Če nas ne bi tako presenetil ta val, bi Cecilia in Maria Vittoria bili še boljši. A to je šport. Razmere na morju smo vzeli kot dobro lekcijo, ki nam more biti v poduk,” je razmere na regatnem polju ocenil Antonaz, ki se je od varovank že poslovil, saj sta Fedelova in Marchesinijeva že odpotovali na državne priprave. V kratkem ju namreč čakajo regate v Španiji in Franciji.
Za lep ekipni uspeh sta poskrbeli, kot rečeno, tudi Jana Germani in Carlotta Omari, ki nastopata v razredu 49fx. Slednja je zasedla 5. mesto, Jana pa je na četrtem mestu le za točko zgrešila stopničke. Vsekakor je zelo spodbuden tudi podatek, da so TPK Sirena na državnem prvenstvu olimpijskih razredov zastopale tri jadralke in prav vse so dosegle vrhunske rezultate.

Cecilia Fedel flokistka – spredaj