COMO – V četrtek, 7.  se je začelo in v nedeljo, 10. septembra 2017 se je na jezeru Como končalo italijansko jadralno prvenstvo v razredu 420, na katerem je nastopilo 108 najboljših italijanskih posadk.
V štirih dneh so opravili sedem plovov v rahlem vetru. Vsi naši jadralci in jadralke so se uvrstili v zlato skupino, finalnih regat pa niso izpeljali zaradi slabega vremena. Po odličnem začetku na vrhu lestvice je Sara Zuppin (Sirena) z Giorgio Sinigoi (Čupa) zaključila na 18. mestu, 5. v ženski razvrstitvi. Dekleti sta potrdili mesto na ženski kriterijski lestvici, ki jima zagotavlja nastop na svetovnem prvenstvu v Avstraliji.
Zelo dobro je prvenstvo opravila tudi mlada Sirenina posadka, ki jo sestavljata novinca v razredu 420 Tinej Sterni in Leo Filipovič Grčič. Zaključila sta na 45. mestu, 6. v moški kategoriji under 17. Dosegla sta tudi nekaj zelo visokih uvrstitev v posameznih regatah, a tudi okvaro jadrnice, ki jima je prepečila še višjo uvrstitev. Petra Gregori (Sirena) z Irene Calici (Pietas Julia) pa je prvenstvo zakjučila na 50. mestu, 6. v ženski kategoriji under 17.

-> rezultati in končna lestvica

Četrtek, 7. septembra 2017

Naši jadralki Giorgia Sinigoi (Čupa) in Sara Zuppin (Sirena) sta po prvem dnevu  na odličnem 3. mestu, saj sta v prvih treh plovih osvojili 1., 11. in 4. mesto.
Sirenina jadralca Tinej Sterni  in Leo Filipovič Grčič pa sta trenutno 45. V prvih treh plovih sta dosegla 14., 32. in 27. mesto.

-> več v italijanščini

Petek, 8. septembra 2017

Drugi dan prvenstva sta se naši jadralki Giorgia Sinigoi (Čupa) in Sara Zuppin (Sirena) sabše odrezali. S 3. sta namreč zdrknili kar na 15. mesto. Dosegli sta 20., 25. in 10. mesto. Bolje je drugi dan šlo Tineju Sterniju in Leu Filipoviču Grčiču (oba Sirena), ki sta s 45. napredovala na 42. mesto. V plovih sta osvojila 4., 18. in 32. mesto.

-> več v italijanščini

Sobota, 9. septembra 2017

Zaradi slabih vremenskih razmer so v soboto  odjadrali samo en plov. Obe slovenski posadki Čupe in Sirene pa sta se uvrstili v zlato skupino.
Giorgia Sinigoi (Čupa) in Sara Zuppin (Sirena) sta kvalifikacije končala na zelo dobrem 18. mestu (v edinem plovu sta bili 14.), Tinej Sterni in Leo Filipovič Grčič (oba Sirena) pa sta edini plov dokončala na 39. mestu, tako da sta na skupni lestvici 45.

-> več v italijanščini

Nedelja, 10. septembra 2017

Zaradi slabega vremena so zadnji dan odpovedali vse regate in zato so obveljale uvrstitve iz dneva prej.

-> več v italijanščini

giorgia-sara-dervio
tinej-leo-dervio