Tiskovno sporočilo TPK Sirena

Konec tedna so Sirenini jadralci na dveh različnih regatah unovčili nove izvrstne rezultate. V Sesljanu je klub YC Čupa v soboto in nedeljo organiziral regato za 5. Pokal Sesljanskega zaliva, ki je bila namenjena jadralcem razreda optimist, nedeljska regata pa je štela tudi kot deželna kriterijska regata za državno prvenstvo. Naš sosednji klub SVBG pa je v nedeljo organiziral regato za pokal “Trofeo del Faro”, na kateri so se pomerili jadralci razredov 420, 470 in laser. Tako v Tržaškem kot Sesljanskem zalivu so jadralci lovili šibak veter, zaradi katerega je organizatorjem uspelo izpeljati po en plov na dan.

Sesljan 14-05-2017 - Jadranje - Optimist - YC Cupa - YC Sirena - Regata YC Cupa
Sesljan 14-05-2017 - Jadranje - Optimist - YC Cupa - YC Sirena - Regata YC Cupa

13 Sireninih optimistov na deželni kriterijski regati

Sirenini optimisti so posegli v sam vrh tako na Pokalu Sesljanskega zaliva kot tudi na kriterijski deželni regati za italijansko državno prvenstvo. Na tej je v nedeljo nastopilo kar 13 Sireninih optimistov – devet kadetov in štirje mladinci. Med kadeti sta bila najboljša Luca Centazzo, ki po prvi kriterijski regati vodi, na 3. mesto pa je prijadral Iztok Kalc. Ivan Visintin je končal na 15. mestu, Noah Samuel Barbiero na 18. mestu, Giuseppe Montesano na 28., Christian Pertot na 30. in Axel Smotlak na 34. mestu. Nastopila sta tudi novinca David Tonegato, ki je kriterijsko regato končal na 52. mestu, Viki Skerlavaj pa ni uspelo končati plova.
Izvrstni so bili jadralci tudi v skupnem seštevku dvodnevnega 5. Pokala Sesljanskega zaliva. Luca Centazzo je zmagal v skupnih rezultatih (po dveh plovih), Iztok Kalc je bil tretji. Na 12. mestu je končal Noah Samuel Barbiero, 18. Christian Pertot, Ivan Visintin je bil 20., Giuseppe Montesano 24., Axel Smotlak pa je prijadral na 30. mesto. Med mladinci je šlo najbolje Stephanu Njemčeviću, ki je skupno končal na odličnem 8. mestu. Jan Zuppin je bil 21., Mija Skerlavaj 29., Dario Filipovič Grčić pa je regato končal na 34. mestu.

Jadralci razredov 420, laser in 470 na pokalu Trofeo del Faro

Pestro je bilo tudi na morju pred Barkovljami. Jadralci razredov 420, laser in 470 so zaradi šibkega vetra izpeljali le en plov, jadralcem razreda laser 4.7, v katerem nastopata Sirenina jadralca Marko Sancin in Rene Popovič, pa zaradi šibkega vetra regate ni uspelo izpeljati do konca. V razredu 420 sta Tinej Sterni in Leo Filipovič Grčić osvojila izvrstno 4. mesto in 1. mesto v kategorij Under 17. Mesto za njima je končala Sirenina jadralka Sara Zuppin, ki nastopa v mešani posadki z Giorgio Sinigoi (Čupa). Na 19. mesto je prijadrala Petra Gregori v navezi z Irene Calici (Pietas Julia). Ta regata je štela tudi za deželno prvenstvo. V razredu laser radial je izvrstno drugo mesto osvojil Alexander Harej.

Barkovlje 14-05-2017 - Jadranje - Razred 420 - SVBG - Trofeo del faro - TPK Sirena