Jk Čupa

Množične tradicionalne regate v razredu opitimist na Gardskem jezeru, ki je potekala konec rtedna, se je udeležila tudi skupina Sireninih jadralcev. Skupno je na tej regati nastopilo ka 1.063  jadralcev iz vseh koncev sveta. Čupin jadralec Jan Pernarčič je poskrbel za lep pdovig in v konkurenci 785 junioresov osvojil odlično 9. mesto.
Uvrstitve ostalih Čupinih jadralcev
JUNIORES: 52. Francesco Allegretti; 106. Rok Golemac.
KADETI (257 udeležencev): 29. Alessandro Mangione; 57. Aurora Ambrož;  srebrna skupina: 17. Alexander Lozei.

TPK Sirena

Jadralci pomorskega kluba Sirena niso počivali niti med velikonočnimi prazniki. Tekmovalci razreda 420 so bili na Sardiniji, optimisti pa v Portorožu. Tako za najmlajše kot malo starejše jadralce je bila izkušnja enkratna.
V Cagliariju je od minulega petka do ponedeljka potekala druga državna izborna regata v razredu 420. Nastopilo je 111 posadk, ki so v zahtevnih vetrovnih razmerah odjadrale 11 plovov. Jadralci so bili razdeljeni v zlato in srebrno skupino, najbolje pa so se odrezali izkušenejši jadralci. Sirenini mladinci so si na Sardiniji nabirali dragocene izkušnje, ki jim bodo prav prišle na prihodnjih regatah. Najbolje je šlo Sirenini jadralki Sari Zuppin, ki nastopa v mešani posadki z Giorgio Sinigoi (Čupa). Jadralki sta zasedli skupno 30. mesto. Petra Gregori je v navezi z Irene Calici (Pietas Julia) zasedli 58. mesto, toda v srebrni skupini sta bili odlični drugi. Sirenina mladeniča Tinej Sterni in Leo Filipovič Grčić pa sta regato v srebrni skupini zaključila na 19., na skupnem pa na 75. mestu. Z njunim nastopom je bil zadovoljen trener Matjaž Antonaz, ki je prepričan, da se morata jadralca vsaj še dve leti kaliti, da bi bila na državni ravni konkurenčna jadralcem razreda 420. Kot je dejal, sta Tineja in Lea presenetila veter in visoki valovi, na katere še nista navajena. “Ta dva elementa sta botrovala strahu, zaradi katerega sta na koncu plačala visok davek. Kljub temu sem zelo zadovoljen s fantoma. Imata potencial, z vestnim delom bosta unovčila tudi rezultate,” je po tekmi izjavil Antonaz.
Mlajši Sirenini jadralci pa so bili v Portorožu, kjer je od petka do nedelje potekala tradicionalna Velikonočna regata, ki jo je tamkajšnji Klub Pirat organiziral že 25. leto zapored. Na morju se je pomerilo okoli 500 jadralcev iz 13 različnih držav. Sirena se je regate udeležila z osmimi jadralci; v Portorož se je odpravilo sedem kadetov in en mladinec. Prvega dne so jadralci dveh skupin odjadrali tri plove, dve skupini pa sta odjadrali samo dva plova. Pihal je maestral s povprečno močjo šestih vozlov. Drugi dan sta zaznamovala dež in brezvetrje. Jadralci so sicer zjutraj odšli na morje, vendar jih je močno grmenje kmalu pregnalo nazaj na kopno.
Zadnji dan Velikonočne regate pa je minil v idealnih razmerah. V sončnem vremenu in idealnih vetrovnih razmerah so organizatorji izpeljali dva plova za vse skupine in en dodatni plov za skupine, ki v petek niso odjadrale vseh predvidenih plovov. Ob koncu tridnevnega tekmovanja se je skupne zmage veselil Izolan Daniel Cante, razlog za veselje pa je imel tudi pomorski klub Sirena, saj se je Luca Centazzo uvrstil na tretje mesto med kadeti oz. na skupno 31. mesto. V klubu so zadovoljni tudi z rezultati drugih naših jadralcev. Mitja Kalc je regato zaključil na skupnem 103. mestu, Stephan Njemčević na 119., Axel Smotlak na 273., Ivan Visintin na 276., Noah Samuel Barbiero na 279., Giuseppe Montesano na 283. in Christian Pertot na 316. mestu.