ŠTANDREŽ – V okviru praznovanj ob 70-letnici delovanja društva je bil v soboto, 9. septembra 2017, na igrišču AŠD Juventina v Štandrežu spored zelo pester, in sicer: predstavili so člansko moštvo in mladinske ekipe ter poimenovali so  pokrite tribune po nepozabnem odborniku Brunu Paviu.
Osrednja svečanost je bila nedvomno poimenovanje tribune po Brunu Paviu (na sliki), ki je umrl leta 2014. Poleg odbornika je bil tudi podpredsednik društva in je bil pri Juventini nenadomestljiva osebnost. Med drugim si je tudi močno prizadeval, da bi ob igrišču zgradili tribune, ki so bile neobhodno potrebne. Sedaj se je njegova želja udejanila in njemu v čast so jih tudi poimenovali.
Osrednji govor je imel Juventinin predsednik Marco Kerpan, ki je bil vidno ganjen, saj je bil Pavio predvsem njegov velik prijatelj. Kerpan je nato s svojci nepozabnega Bruna, z ženo Sonio, s sinom Denisom in hčerko Giuliano ter z vnuki odkril tablo, ki jo je poklonilo ZSŠDI in na kateri je zapisano ime Bruna Pavia.
Sledila je ob prisotnosti tudi številnih gostov predstavitev vseh Juventinih ekip, članske in mladinskih.

Pozdravni nagovor predsednika ZSŠDI, Ivana Peterlina

Spoštovani!

Prinašam vam iskren pozdrav Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, naše krovne športne organizacije, katere člani ste tudi vi. Danes je res poseben, praznični dan. Pa ne samo zato, ker boste javnosti predstavili ves svoj letošnji nogometni pogon, tako mladinskega kot članskega, ampak predvsem zato, ker se bo društvo v mogoče najlepši in občuteni obliki poklonilo spominu Bruna Pavia, odbornika, podpredsednika, prave duše društva, ki je vse vas in nas zapustil mnogo prezgodaj. Nastala je velika praznina, vrzel, ki se je ne da zapolniti. Treba bo verjetno kar nekaj časa, da se bodo mlade odborniške sile izšolale in da bodo sposobne stopati po stopinjah človeka, ki je društvu dal ogromno, ga praktično istovetil s svojim vsakdanjim življenjem in se mu predal v celoti. Da je prišlo do gradnje pokrite tribune, ki ste jo pri društvu čakali veliko let in da je to danes realizirano, ima nedvomno velike zasluge prav pokojni Pavio. In to, da ste danes to novo tribuno poimenovali prav po njem, je lepa in zelo posrečena zahvala za vse, kar je pokojni Pavio dal svojemu društvu – Juventini. ZSŠDI vam za to izbiro iskreno čestita, saj bo tako lik vašega podpredsednika ostal za vedno vklesan v zgodovino društva in zarisan v srcih ljudi.

Bruno Pavio