IMG_2387

ST. MICHAEL IM LUNGAU (Avstrija) – V kraju St. Michael im Lungau v salzburški regiji so v zimskih počitnicah trenirali vsi tekmovalci Združenih ekip A ZSŠDI.
Poleg babyjev in miškov, o katerih smo poročali posebej,  je tam bila tudi mini skupina superbabyjev in večja skupina dečkov, naraščajnikov in dva mladinca.
Malo ekipo najmlajših je vodila učiteljica Petra Basezzi. Smučali so manj dni kot ostali in v glavnem na prosto:  prve tri dni v St Michaelu, zadnja dva dneva pa v kraju  St Margarethen. Vadili so paralelno smučanje, zarezno smučanje, kontrolo hitrosti ter vaje za tehniko. Vadba je potekala skupinsko in v parih.
Večja skupina, kar 19 tekmovalcev, je pod vodstvom trenerja Aleša Severja in Alberta Kerpana, opravila intenzivne treninge od 26.decembra 2018 do 4.januarja 2019. Prvih pet dni so imeli odlične in obenem zelo zahtevne pogoje za trening. Snežna podlaga je bila zelo trda. V teh dneh so se posvetili treningu slaloma in veleslaloma. V dneh, ki so sledili jim  je malo ponagajal sneg, snežna podlaga je bila mehkejša, tako so pogoje izkoristili tudi za trening super veleslaloma. Zadnji dan zimovanja so se preselili v Forni di Sopra, na prizorišče nedeljske deželne tekme v slalomu SK Brdina, kjer so preizkusili teren.
Kot zanimivost velja omeniti, da je na istih progah istočasno  treniral tudi svetovni prvak in trenutno najboljši smučar v tehničnih disciplinah Marcel Hirscher, ki je v okolici Salzburga tudi doma.
Naj dodamo, da so na novoletni dan uprizorili že skoraj tradicionalno veleslalomsko tekmo med starši in tekmovalci.
Tako trener Aleš Sever kot učitelj Albert Kerpan sta bila s pripravami v novem kraju zadovoljna, od zdaj dalje pa so na vrsti tedenske tekme izmenično slalom, veleslalom in superveleslalom.

IMG_2347
IMG_2346