V nedeljo so naše enajsterice v amaterskih nogometnih prvenstvih, ko sta bila na sporedu tudi dva derbija, odnesle le 7 na 27 razpoložljivih točk.

Juventina in Kras v kočljivem položaju

V elitni ligi zaostaja Juventina po 4. zaporednem porazu in še brez danega dve koli pred koncem dve točki za ekipo Gemonese, ki je na 11. mestu lestvice, kar pomeni zunaj cone play-outa.
Tudi Kras z neodločenem rezultatu v Repnu proti predzadnjemu Flaibanu ni izboljšal položaja na lestvici, tako da v zadnjih dveh krogih, če se hoče izogniti play-outu, mora osvojiti vsaj 5 oziroma 6 točk.

Promocijska liga

V promocijski ligi je bil na sporedu 4. derbi med Primorjem in Sistiano Sesljan, ki se je končal z 2:0 v korist proseška enajsterice. Obračun po tem derbiju je 3 zmage Primorja, enkrat pa je prevladovala Sistiana Seslaj s tesnim 1:0. Skupno je na teh derbijih padlo 16 golov: 11, jih je dalo Primorje, 5 pa Sistiana Sesljan.
Položaj po nedeljskem 0:0 Mladosti v gosteh proti Costalungi, ostaja kritičen, saj so doberdobski nogometaši na predzadnjem mestu lestvice, to se pravi v coni play-outa.

Črna nedelja v prvi amaterski ligi

Spet črna nedelja za tri naše ekipe v 1. AL, saj so vse ostale praznih rok.
Primorec je z nedeljskim porazom proti Aquilei, ki je bil kar 22. v tem prvenstvu, izpadel. To je bil obenem nov negativni rekord, saj  jih je ekipa doslej doživela največ 19v sezoni 1979/80 v 2.AL. Z nedeljskim porazom se Primorec praktično poslavlja od 1. AL. Trebenska enajsterica se po 13 letih (11 prvenstev v 1. AL in 2 v promocijski ligi)  vrača v 2.AL.
Slabo še piše tudi Vesni, ki je še vedno na predzadnjem mestu lestvice s štirimi točkami zaostanka nad dvojico Isontina, Gradese. Križani so zadnijč igrali v 2.AL v sezoni 1990/91. Odtlej je Vesna igrala 10 prvenstev v 1.AL, 9 v promocijski in 9 v elitni ligi.
V nevarne vode je zdrsnila tudi Zarja. Bazovska enajsterica je v zadnjih petih tekmah zbrala le eno samo točko (Rivignano 0:0), tako da ima sedaj le točko prednosti nad Domio, ki je v coni play-outa.

Izenačen obračun med Bregom in Gajo

V 2. AL se je 22 derbi med Bregom in Gajo končal pri neodločenem rezultatu 2:2, tako da je stanje medsebojnih obračunov povsem izenačen. Vsaka ekipa je zmagala 7-krat, prav tolikokrat sta se razšli pri neodločenem rezultatu. V 16. derbiju v Dolini (26.2.1989) se ekipi nista predstavili na igrišče zaradi nesporazuma s sporočilom nogometne zveze, tako da sta obe zgubili tekmo z 0:2. Po nedeljskem derbiju ostajata ekipi v coni play-outa, nekoliko na boljšem so vsekakor Brežani.
Po nedeljskem 3. zaporednem porazupa so Sovodenje praktično odrezane od cone play-offa, saj zaostajajo 7 točk za 5. uvrščeno ekipo Cormonese.

Sedaj dolga prekinitev

Prvenstva promocijske, 1. in 2. AL bodo sedaj prekinjena do nedelje 28. aprila, ko bodo igrali pare 28 kroga. V elitni ligi bodo predzadnji krog igrali 25. aprila, zadnji pa v  sredo 1.maja.