Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Kotiček Bruna Rupla: krog s številnimi izključitvami, enajstmetrovkami, spornimi odločitvami

Navijači, ki so v nedeljo v amaterskih nogometnih prvenstvih sledili tekmam ekip naših društev, se niso dolgočasili, saj je bilo na 10 igriščih precej živahno (Vesna v soboto ni igrala zaradi razmočenega igrišča pri Domiu).

Rekord danih zadetkov

Pa pojdimo po vrsti. Na teh 10 tekmah je skupno padlo 39 golov, 23 danih golov, kar je letošnji nov rekord (prejšnji 20 v 15. krogu) in 16 prejetih golov.
Naše ekipe so imele na razpolago 4 enajstmetrovk (Juventina, Sistiana Sesljan, Mladost, Zarja, proti pa kar 9, na srečo tri so jih ubranili vratarji (Kras, Zarja, Gaja), 1 pa je zgrešila Torviscosa.

Sedem izključenih igralcev

Izključenih  je bilo kar 7 nogometašev (3 Breg, 2 Primorec, 1 Zarja, Sovodnje).
Posebno vroče je tokrat bilo na proseški Rouni in ne glede za ta čas … ugodnega vremena, temveč po zaslugi sodnika Tosellija iz Krmina. Slednji je tokrat, čeprav ga uvrščajo v krog boljših deželnih sodnikov, povsem razočaral. Rumene kartone je pokazal šele nekaj minut pred koncem srečanja, drugi gol gostov je bil precej dvomljiv, na koncu pa dobesedno podaril 11-metrovko gostujoči ekipi. To je seveda povzročilo, da so ga navijači izvižgali in glasno protestirali, ko je zapustil igrišče. Kakšni bodo sedaj diciplinski ukrepi ?
Sodnik Toselli iz podatkov, ki sem jih doslej zbral, je v letošnji sezoni pred to tekmo delil pravico že na 15 tekmah (5 v elitni, 6 v promocijski in 4 v 1. AL).  Glej slučaj na letošnji tekmi S. Giovanni – Virtus Corno 1:4, je dosodil kar 2 enajstmetrovki v korist V. Corna. Tudi naše ekipe z njim niso imele sreče. Na tekmi Kras – E. Brian (0:1), je gostom dosodil dvomljivo 11-metrovko, na tekmi Zaule – Mladost, Doberdobci niso šli preko neodločenega rezultata 0:0, Primorec pa je izgubil proti Domiu z 0:2. V lanski sezoni je bil protagonist derbija med Juventino in Pro Gorizio (1:1), ko je podaljšal tekmo za celih 6 minut in gola sta padla prav v podaljšku, na tekmi OL 3 – Kras (0:1), je predčasno poslal v slačilnico trenerja Krasa Kneževiča, na Rouni je na tekmi Primorje – Fulgor dosodil 11-metrovko v korist gostov, ki jo je vratar Primorja Contento ubranil. Na tekmi Vesna – Sistiana Sesljan (1:2), je razveljavil gol A. Kerpana (Vesna), na tekmi Valnatisone – Vesna je izključil Zlatiča (Vesna). Torej slika se mi zdi zelo jasna, da na Krasu naše ekipe z njegovim sojenjem ne morejo biti preveč zadovoljne.

Sistiana/Sesljan nikoli prej 7 golov

No sedaj še nekaj rekordov. Sistiana Sesljan, ki  je v lanski sezoni prestopila k ZSŠDI, ni še nikoli dala 7 golov, največ jih je dosegla lani, ko je doma premagala Vesno s 6:1. Primorje na Rouni ni dobilo 4 gole že od 16.septembra 2012, ko je izgubila proti Aqulei 4:1.

Andrea Varglien 100 tekem z Zarjo

V vrstah Zarje je v nedeljo odigral 100. prvenstveno tekmo Andrea Varglien, ki je od Trieste Calcioa prestopil k Zarji v sezoni 2014/15, ko je bazovska enajsterica igrala v 2.AL in končala prvenstvo na 2. mestu lestvice z 69 točkami in nato v play-offu premagala  Mladost z 1:0  ter s tem napredovala v 1 .AL.