KRIŽ – AŠD Vesna in nogometna komisija pri ZSŠDI je v petek in soboto priredila v Križu turnir za 7. pokal ZSŠDI za mlajše cicibane in cicibane. V petek so slavili najmlajši igralci Sovodenj, v soboto pa v kategoriji cicibanov nogometaši Vesne A. Na petkovem turnirju je nastopilo vseh osem ekip naših društev, in sicer Brega, Juventine, Mladosti, NK Kras, Primorja, Sovodenj, Vesne in Zarje, na sobotnem turnirju pa brez Mladosti in Sovodenj.

Mlajši cicibani

Turnir, ki je ob lepem vremenu in ob navijanju štvilnih gledalcev (staršev in sorodnikov otrok)  potekal v petek, 14. aprila, je zasluženo osvojila ekipa Sovodenj, ki je v finalu za 1. mesto premagala Vesno. Za 3. mesto pa je bil Kras boljši od Zarje. Peto mesto sta si exaequo razdelila Breg in Juventina. Na tekmi za 7. mesto pa je Mladost ugnala Primorje. Sicer pa so igralci vseh ekip pokazali zvrhano mero borbenosti in požrtvovalnosti, tako da si prav vsi zaslužijo pohvalo.
Po tekmah je sledilo nagrajevanje. Vesnin predsednik Robi Vidoni se je vsem zahvalil za prisotnost, predstavnica ZSŠDI Sonja Sirk in odgovoren za mladinski sektor pri Vesni Boscolin pa sta igralcem podeljevala kolajne, ki so bile vse enake, kot je pravilno in vzgojno za najmlajše kategorije.

Izidi

SKUPINA A: Juventina – Primorje 8:1; Vesna – zarja 2:0; Primorje – Vesna 0:10; Juvnetina – Zarja 0:1; Primroje – Zarja 1:8; Vesna – Juventina 3:2; vrstni red: Vesna 9 točk; Zarja 6; Juventina 3; Primorje 0.

SKUPINA B: Sovodnje – Mladost 7:0; Breg – Kras 3:4; Breg – Mladost 3:0; Sovodnje – Kras 1:0; Mladost – Kras 2:5; Sovodnje – Breg 3:1; vrstni red: Sovodnje 9; Kras 6; Breg 3; Mladost 0.

Finalne tekme

za 7. mesto: Primorje – Mladost 2:3
za 5. mesto: Juventina – Breg 3:3
za 3. mesto: Zarja – Kras 0:5
za 1. mesto: Vesna – Svodnje 2:5

Končni vrstni red

1. Sovodnje; 2. Vesna; 3. Kras Repen; 4. Zarja; 5. Breg in Juvnetina; 7. Mladost; 8. Primorje.

Križ (Trst) - nogomet, mlajši cicibani

Cicibani

Če je bilo v petek vreme krasno in se je turnri odvijal po načrtu, je dež v soboto precej nagajal organizatorju. Tako so Sovodnje zapustile prizorišče tekmovanja in se odpravile domov, Mladost pa se sploh na turnir ni predstavila. Kljub okrnjenemu sporedu in muhastemu vremenu je organizator vendar dobro izpeljal turnir. Na vseh tekmah so igralci dali vse od sebe, nekateri posamezniki so pokazali že dobro nogometno tehniko. Pomembno je, da so se vsi zabavali. Naposled je zasluženo zmagala Vesna A pred Krasom in Juventino. Na 4. mesto se je uvrrstila Vesna B, peta je bila Zarja, šesto pa Primorje.
Zaradi dežja je nagrajevanje potekalo na pokritih tribunah igrišča. Predsednik AŠD Vesna Robi Vidoni se je  zahvalil vsem ekipam za prisotnost, kolajne sta podeljevala predstavnika ZSŠDI Igor Tomasetig in Sonja Sirk, ki je tudi odbornica kriškega društva. Zmagovita ekipa je prejela tudi ličen pokal.
Organizator je poskbel tudi za vlikonočne nagrade (žoge in ogromne velikonočne pirhe), ki so jih prejeli srečneži loterije.

Izidi

SKUPINA A: Kras – Zarja 1:0; Zarja – Juventina 0:4; Kras – Juventina 3:1

SKUPINA B: Vesna – Primorje 8:1; Vesna A – Vesna B 3:0; Primorje – Vesna B 1:1

Končni vrstni red

1. Vesna A; 2. Kras; 3. Juventina; 4. Vesna B; 5. Zarja; 6. Primorje

foto Lako, Emanuela Trampuz

IMG_20170413_131506_HDR
IMG_20170413_131522_HDR
IMG_20170413_131534_HDR