MALI LOŠINJ – Ekipa optimistov se je pretekli praznični konec tedna mudila na Malem Lošinju, kjer je potekala tradicionalna regata Kup Lošinja 2018. V zelo zahtevnih vremenskih pogojih se je pomerilo okoli 140 optimistov iz različnih držav, organizatorjem pa je v treh dneh uspelo izpeljati le štiri plove. Sirenini krmarji so se domov vrnili s solidnimi rezultati.
Najvišje je posegel kadet Giuseppe Montesano, ki je med kadeti končal na 9. mestu. Tri mesta za njim je bil kadet Noah Samuel Barbiero. Od kadetov so nastopili še Axel Smotlak, ki je prijadral na 25. mesto, Zala Sterni, ki je regato končala na 39. mestu, in Vika Škerlavaj, ki je osvojila 61. mesto.
Med mladinci je najvišje posegel Iztok Kalc, ki je po štirih plovih končal na 16. mestu. Luca Centazzo je tokrat osvojil 33. mesto, Ivan Visintin pa je končal na 116. mestu. Da so bili pogoji zelo zahtevni, je potrdil tudi trener ekipe optimistov Robert De Lucia, ki je spomnil, da so se jadralci morali boriti z vetrom, ki je obračal v vse smeri, ob tem pa so imeli še tok v nasprotni smeri vetra, kar je prvi tekmovalni dan ob dežju in dolgemu valu botrovalo velikemu številu diskvalifikacij. Med diskvalificiranimi so bili prvi dan tudi Sirenini kadeti Giuseppe, Noah in Vika. Druga dva tekmovalna dneva sta minila v znamenju rahle burjice, ki je obračala proti jugu.

losinj4
losinj3