Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Mladinsko EP v Bukarešti: naša “azzurra” Karen Hervat posamično osvojila bronasto, ekipno pa zlato kolajno

BUKAREŠTA – Naša lokostrelka Karen Hervat, ki tekmuje za tržaški Ascat, je z italijansko reprezentanco na mladinskem evropskem prvenstvu v Romuniji zelo uspešna. Posamično je med naraščajnicami osvojila bronasto kolajno, v soboto pa  je ekipno posegla še po zlatu, kar je njen največji uspeh v karieri.

Torek, 19. julija 2016
Posamično je med naraščajnicami je bila v kvalifikacijah s 630 točkami na 12. mestu.
Ekipno v kvalifikacijah so tri italijanske reprezentantke (poleg Karen Hervat še Tatiana Andreoli in Elisa Ester Coerezza) celo s 1930 točkami na prvem mestu in so si neposredno izborile uvrstitev v četrtfinale. V boju so za eno od kolajn.
-> več v italijanščini

Sreda, 20. julija 2016
Karen Hervat ima že eno kolajno v žepu. Ali bo to zlata ali srebrna, bo znano po sobotnem ekipnem finalu med Italijo in Nemčijo.
Naša lokostrelka si je finale priborila v ekipnem tekmovanju skupno s Tatiano Andreoli in z Eliso Ester Coerezzo. V četrtfinalu so premagale Belorusijo s 6:0, v polfinalu pa Veliko Britanijo, prav tako s 6:0. V finalu se bodo pomerile z Nemčijo, ki je po vrsti premagala Finsko, Rusijo in Španijo.
-> več v itaijanščini

Petek, 22. julija 2016
Karen Hervat je osvojila svojo prvo evropsko kolajno. Prislužila si jo je posamično v kategoriji naraščajnic, čeprav je bila po kvalifikacikjah le 12.  V šestnajstini finala s 6:4 premagala Ukrajinko Oleksandro Komarovo. V osmini finala je s 6:2 odpravila Bolgarko Sandro Nievo. V četrtfinalu si je privoščila “azzurro” Eliso Ester Coerezzo s 6:4. V polfinaluje po ogorčenem boju in po dodatnih treh setih s 6:8  izgubila proti italijanski predstavnici Tatiani Andreoli. V boju za bronasto kolajno pa je naša lokostrelka ugnala Španko Monico Galisteo s 6:4.
-> več v italijaščini

Sobota, 23. julija 2016
Naša “azzurra” je v soboto sklenila svoje nastope z doslej svojboljšij dosežkom kariere: ekipno je med naraščajnicami osvojila zlato kolajno skupno s sotekmovalkama Tatiano Andreoli in Eliso Ester Coerezza, s tem da je v velikem finalu premagala Nemčijo (Incerti, Schwarz inRatler) s 6:4.
-> več v italijanščini

foto Lako

Foto