MARIBOR – Z druge prvenstvene tekme, ki se je odvijala v Mariboru v nedeljo, 7. aprila 2019, so se Borove ritmičarke vrnile z dvema kolajnama in številnimi dobrimi uvrstitvami. Na tekmovanje, ki je potekalo v športni dvorani Lukna, so se dekleta odpeljala z avtobusom, ki ga je sofinanciralo Združenje slovenskih športnih društev v Italiji.
V kategoriji parov in trojic kadetinj sta v konkurenci štirinajstih ekip natopili dve trojici Borovih rimičark: Anika Bajc Rovis, Lara Simonič in Anna Sincovich so se uvrstile na tretje, Marta Beltrame, Lejla Hasan in Sara Pieri pa na peto mesto.
Lisa Mura in Catherine Solomon, ki tekmujeta v paru v kategoriji članic, sta bili med sedmimi ekipami četrti.
Mlajše deklice Emma Jerič, Anja Kovačič, Marjana Kralj, Ariadna Mesar in Isabel Sodomaco so bile s tekmovalno sestavo brez rekvizita sedme na sedemnajst.
Deklice, ki nastopajo s tekmovalno sestavo, v kateri ima obroč polovica tekmovalk, so bile med osemnajstimi ekipami četrte. Ekipo sestavljajo Veronica Bello, Maria Beltrame, Gaja Delise, Silvia Fortuna, Arina Sedmak in Zala Sterni.
Kadetinje Anja De Luisa, Melanie Imperia, Linda Slavec, Caterina Tormen in Tanja Versa so bile z zelo dobro izvedeno tekmovalno sestavo z obročem med trinajstimi ekipami četrte.
Članice Katerina Antler, Ana Cossutta, Alice Sancin in Veronika Starc Albi so se uvrstile na drugo mesto s tekmovalno sestavo z žogo. S tekmovalno sestavo brez rekvizita, v kateri se jim je namesto poškodovane Vide Petaros pridružila kadetinja Marta Beltrame, so bile med osmimi ekipami pete.
Vse ekipe so se uvrstile na državno prvenstvo, ki bo 11. maja v Murski Soboti.

(na sliki: arhivski posnetek; sledijo slike s tekmovanja v Mariboru)

Dream Tim Cup gimnastika