ZAGREB – V soboto se je ob jezeru Jarun v Zagrebu odvijala 13. izvedba mednarodnega Memoriala Ivan Starek v hoji. Tekmovanje je obenem veljalo tudi za hrvaško prvenstvo v hoji na cesti za vse kategorije. Tekmovanje je bilo odprtega značaja in se ga je udeležilo 70 atletov iz 5 držav (Hrvaške, Slovenije, Italije, Madžarske in Avstrije).
Slovenijo je zastopala osmerica atletov pod vodstvom našega hitrohodca Fabia Ruzzierja, ki je obenem tudi sam tekmoval na najdaljši razdalji 20 km. Na tej razdalji je zadnjič tekmoval pred 4 leti, ko je bil na Evropskem prvenstvu v turškem Izmiru 2. s časom 2.05:38. Tokrat se je s časom 2.02:44 uvrstil na odlično 4. mesto med člani, le 4 sekunde za tretjeuvrščenim, sicer 11 let mlajšim Hrvatom Graberecem. Njegov čas predstavlja nov državni rekord v kategoriji M65, obenem pa je to tudi nov balkanski rekord v isti kategoriji (prej 2.07:02 Romuna Iona Cricoveanuja iz leta 2004). Omenimo naj, da je Ruzzier zmagal na vseh prvih 10 izvedbah, ko je bila proga dolga sicer le 5 km.
Od njegovih 7 varovancev so trije zmagali, trije so zasedli drugo mesto ter ena četrto, izboljšani pa so bili tudi trije državni rekordi.
Zadnja letošnja tekma bo na vrsti že v soboto, 10. novembra, ko bo v Sežani s pričetkom ob 12:30 na vrsti zadnja od štirih tekem veljavnih za letošnjo Trofejo Race Walking Four Races.

sdr