ŠOŠTANJ  (Slovenija) – Nogomente priprave od 3. do 8. septembra 2018 v Šoštanju so organizirali ZSŠDI, ASD AŠD SISTIANA SESLJAN in ŠPORTNO DRUŠTVO ZARJA .
Na pripravah je sodelovalo 32 dečkov, 3 trenerji in 3 spremljevalci. Združeno ekipo najmlajših (giovanissimi) je vodil trener Alen Carli, medtem ko ekipo letnikov 2005 in 2006 je vodil trener Giorgio Gava. Trener vratarjev je bil Roberto Capelli.
Odhod je bil v ponedeljek, 3. septembra iz športnega objekta v Vižolvjah, ob 9. uri zjutraj. Avtobus je dospel v hotel Vesna v Topolšico, kjer je bila skupina nastanjena ob 12. uri. Po kosilu ob 15. uri je potekal prvi trening. Treningi so potekali v Šoštanju, kjer je NK Šoštanj odstopil igišče za treninge. Naslednje dni je imela skupina po dva treninga na dan.
V sredo popoldne sta bili na programu prijateljski tekmi z NK Rudar Velenje in v četrtek z NK Šoštanj. V soboto zjutraj je potekal zadnji trening. Povratek domov je bil po kosilu okoli 17 ure popoldan. Vsaki dan po končanem popoldanskem treningu so se dečki lahko kopali v bazenih term Topolšica.
V sredo so obiskali Velenjsko plažo, medtem ko v petek so obiskali Velenje in popoldne trenirali na igriščih Počitniškega društva Kažipot iz Velenja.
Jutranji treningi so potekali ob 10. uri, kosila so bila na igrišču in jih je pripravila bližnja gostilna.
To je že drugo leto zapored, da priprave potekajo v Šoštanju. S tamkajšnjim klubom je ASD AŠD SISTIANA SESLJAN vzpostavilo pobratenje z željo, da bi tudi v prihodnosti nadaljevali s podobnimi pobudami.
Društvo iz Sesljana je maja gostilo prijatelje iz Šoštanja in Velenja na dvodnevnem srečanju.